Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Vad transmissionen är i 97 Continental?

Continental är ett av Fords längsta modellerna, dess härstamning sträcker sig längre tillbaka än till och med anrik F-serien pickup. Lång, låg och bred, denna cruiser proportioner matcha dess tektoniska titel till tee, i slutändan, är det mycket kvalitet vad gjorde Continental föråldrade, inte kan konkurrera med mindre och mer snabbfotade sedaner. Ford skiftade Continentals bilresa från baksidan till framsidan 1988, kräver en nyare och starkare transaxle att bära dess vikt och vridmoment. Den AXOD

1988 genom 1991 Continental kom med Fords AXOD fyrväxlad automatisk transaxle. Den AXOD var arkitektoniskt liknar bak-wheel-drive AOD (automatisk överväxel), som i sin tur härstammar från C-6 och C-4 tre hastigheter. Medan de två inte har många gemensamma komponenter, som de om samma åtdragningsmoment och användes ofta med samma motorer. Denna överföring såg också använda i 1986 genom 1990 Taurus och Sable.
AXOD-E

AXOD fick elektroniska kontroller i 1991, blev den AXOD-E, men denna beteckning såg använd endast genom 1992. Den AXOD-E var mekaniskt liknande AXOD men för sin elektroniska växling och elektroniskt styrd låsning momentomvandlare. De nya och förbättrade AX4S - även känd som AXOD Metric - ersatte AXOD-E 1993, den hade en mer sofistikerad hydraulisk mekanism för att förbättra skift kvalitet och öka kopplingens livslängd, samt en mer hållbar uppsättning av kopplingar. Denna överföring gick ur bruk på Continental 1994, men fortsatte i Taurus och Sable genom 2003.
The AX4N

AX4N är förmodligen den bästa variant av denna kraftledningen, och såg plikt i Continental från 1995 till 2000. Tidigare sändningar led av svår smörjning problem som kan orsaka svåra skiftande, koppling misslyckanden och slirning, den AX4N - den så kallade 4F50N efter 2001 - en förbättring på nästan alla sätt, särskilt dess förmåga att flytta utan att synkronisera kugghjulen. Detta möjliggjorde en lite mer mångsidighet i skift programmering, och samtidigt minska slirning och minskande skift tid. Du kan känna igen Ax4N av de 19 bultarna som fäster sin oljetråget.
Kända problem

Medan AX4N är mycket bättre jämfört med tidigare versioner, har det några av dess egen - främst överhettning. Den AX4N saknar vätskevolymen och kylning förmåga som krävs för tunga applikationer såsom Continental, och glidning samtidigt flytta och bevara överväxel under converter lock-up kan termiskt mätta sin vätska till punkten av haveri. Den enklaste och billigaste lösningen är att lägga till en extra oljekylare, som både kyler transmissionsolja och kan lägga några fler liter kapacitet till systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138442.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.