Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Vad är en CVT-växellåda i en 2006 Ford 500?

Ford 500 sålda 2005-2007 och kom med alternativ för två olika sändningar. En var en sexväxlad automatlåda installerad i SEL och Limited front-drive modellerna, men den andra var en kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, som används i SE front-drive-modellen och i alla fyrhjulsdrift Ford 500s , liksom i alla Ford Freestyle delningsfilter. Det var ett ovanligt val av transmission för Fords stora flaggskepp sedans för ett antal skäl. CVT Definierad

A CVT använder ett system av remskivor och remmar eller kedjor i stället för kugghjul att bedriva kraft från motorn till hjulen. Systemet har utformats för att ge linjära förändringar i input-till-output-ratio för kraftöverföring, i motsats till en konventionell automatlåda, vilket ger bara ett visst antal ratio "steg" från växel till växel. Den CVT kan hoppa från en låg ratio direkt till en hög kvot, eller kan sakta ändra förhållandet som behövs, baserat på förarens input.
Fördelar med en CVT

På grund av den linjära karaktär CVT verksamhet, det är en ovanligt smidig och flexibel överföring. Det finns ingen känsla av förskjutning eller av motorns topp och släppa, som du förväntar dig med en konventionell växellåda. Den CVT arbetar också med motorns styrsystem, inklusive elektroniska gasspjället, för att hitta den bästa kompromissen av vridmoment, bränsleeffektivitet och utsläpp. Den CVT aldrig "jagar" mellan växlarna för att hitta det bästa förhållandet, den justerar bara det
Downsides till CVT

Drivrutiner används till konventionella automatlådor. ofta ogillade CVT. Till exempel, eftersom det inte finns några växlingspunkter, motorvarvtalet i viss varv per minut och stannar där medan transmissionen varierar remskivan förhållandet att producera acceleration. Känslan liknar en konventionell automatisk misslyckas att skifta ordentligt. Ford 500 s Duratec motor kan vara bullrig när man accelererar, eftersom det underhålls varvtal snarare än stigande och fallande genom varvtalsregister.
Driving Intryck

köra CVT-utrustade Ford 500 kvalificerar för en en-ord definition: slät. Från stillastående, blir Ford 500 pågår med en elastisk känsla eftersom det inte finns något ett-två skift. Full gas starter har ett ögonblick av tvekan som motorvarvtalet till 4500 rpm innan bilen börjar rulla, hålla dessa varvtal tills önskad hastighet uppnåtts. Medan cruising, möjliggör överföring av motorn sjunker till låga varv när den kan, ökad bränsleeffektivitet, men det ofta anpassar minimalt redogöra för kullar eller andra variationer som kan kräva lite mer makt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138429.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.