Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur du justerar en Honda Elite SR50 Förgasare

Elite SR50 är en av de mer anmärkningsvärda, och allmänt sett modeller inom Hondas lineupen av skotrar och producerades mellan 1988 och 2001. Den SR50 s 49 cc två-takt, encylindrig motor matades genom en enda förgasare dold bakom luftrenaren rutan på den vänstra sidan av bakhjulet. Förgasaren använde en justerbar skruv luftblandning som kan kompensera för små förändringar i höjd eller klimat. Stora höjdskillnader, oftast mer än 6500 meter över havet, kan kompenseras genom ersättning av förgasaren huvudsakliga bränsle jet. Dock måste motorns baslinjen tomgång ställas in innan någon typ av justering. Saker du behöver
Induktiv varvräknare
platt skruvmejsel
insexnyckel ställa
stjärnskruvmejsel
Metric Hylsnyckelsats
Tänger Ratchet
dräneringskärlet
nr 85 eller nr 75 huvudmunstycke
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Justering av tomgång
1

Lyft skotern på dess centralstödet. Lås upp scooterns sätet och höja den till ett helt öppet läge. Lås upp och ta bort underhåll locket från under sadeln förvaringsfack, med tändningsnyckeln.
2

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter för att låta den värmas upp till sin driftstemperatur. Sluta inte motorn.
3

Kläm en induktiv varvräknare på tändstiftet kabeln, som ligger i centrum av underhållet locket. Slå på varvräknaren. Helst ska motorn på tomgång mellan 1.750 till 1.850 rpm.
4

Lokalisera skruven gasreglaget stopp genom öppningen på framsidan av luftrenare rutan på vänster sida av bakhjulet. Med gasreglaget stoppskruven är vid den övre delen av åtkomstelektrodkroppen hålet. Vrid skruven medurs, med hjälp av en platt skruvmejsel, för att öka motorns tomgångsvarvtal. Alternativt, vrid moturs för att sänka tomgången.
5

Vrid gashandtaget snabbt två till tre gånger och låta motorn luta dig tillbaka i en stadig tomgång. Justera tomgångsvarvtalet om den inte återgår till en rad 1.750 till 1.850 rpm.
6

Stoppa motorn. Avlägsna varvräknare klämman från tändstiftet kabeln. Installera om underhåll lock och sänk sätet tills den låses på plats. Addera Kompensera för små förändringar i höjd eller temperatur.
7

Hitta skruven luftblandningen i den nedre del av luften renare box tillgång hål, som ligger längst fram i luften renare rutan. Vrid skruven luftblandningen medurs med en platt skruvmejsel tills den ligger an lätt mot förgasarhuset. Räkna antalet varv som du går. Helst bör skruven sättas till 1-3/8 varv från fullt sittställning om du arbetar på en 1988 och 1993 SR50 modellen, eller 1-7/8 varv för en 1993-2001 SR50 modellen. Vrid skruven tillbaka till sin ursprungliga inställning eller till fabriken angivna inställningen motsvarar årsmodell på din scooter.
8

Lyft skotern på dess centrum står och starta motorn. Låt motorn värmas upp i tre minuter, men inte stänga av motorn.
9

Vrid luftblandningen skruven moturs ett halvt varv i taget och lyssna på motorn när den går på tomgång. Sluta vrida skruven luftblandningen så snart tomgångsknappen ökar något, vrid skruven medurs ett kvarts varv.
10

Sänk scooter från dess centrum står och ta det för en kort test rida. Skotern ska accelerera smidigt från en helt stilla. Stanna och vrid luftblandningen skruva ett kvarts varv i endera riktningen om du känner någon tvekan vid acceleration.
Huvudmunstycke Ersättning för höjder ovanför 6500 meter
11

Lift skotern på dess centrum står och låt motorn svalna i minst 30 minuter.
12

Ta bort panelen center lock monteringsskruv, placerad mellan sätet gångjärn, med hjälp av en insexnyckel. Dra fliken längst ner på locket ur spåret skuren i brädan. Lyft upp locket för att frigöra flikarna på sidorna av locket från spåren skurna i panelerna sidoluckan.
13

Avlägsna par bultar som fäster vänster sidokåpa på sidan av brädan , med hjälp av en insexnyckel. Tryck i mitten av plastic push nit fästa den bakre delen av vänster sidokåpa till skoterns ram, med spetsen på en stjärnskruvmejsel. Dra niten ur sidoluckan, skjut skyddet mot framsidan av skotern att lösgöra monteringshakarna längs den övre kanten av locket.
14

Skruva loss alla fyra ekollon nötter fästa bagage rack till den bakre delen av skoter, med hjälp av en hylsa och en spärrhake. Lyft rack bort. Ta bort skruvarna som fäster baksidan av det övre vänstra bakre luckan till skotern, med en stjärnskruvmejsel. Avlägsna skruven från framsidan av locket, med en spärr. Dra bort luckan från skotern.
15

Ta paret av hex-bultar längs den nedre kanten av luftrenare rutan, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Lossa klämman fäster kanalen luftrenaren till förgasaren inlopp, med hjälp av en platt skruvmejsel. Dra rutan luftrenaren bort från skotern
16

Koppla den automatiska bystarter kontakten -.. Den stora vita kontakten längs den positiva sidan av batteriet
17

Lossa klämman fästa bränsleslangen till den vänstra sidan av förgasaren, med en tång. Dra slangen utanför förgasaren bränsleinloppet.
18

Skruva av runda topplatta från toppen av förgasaren för hand. Dra gasspjället ur förgasaren. Ta inte bort kabeln från övre locket och gasspjäll.
19

skruva isär förgasaren från motorn, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Håll förgasaren över en dräneringskärlet, sedan lossa flottören skruven kammaren dränering i botten av förgasaren, med hjälp av en platt skruvmejsel.
20

Vänd förgasaren över så flottörhuset är vänd uppåt. Ta bort flottörhuset från förgasaren, med en stjärnskruvmejsel. Skruva loss huvudmunstycket från högre torn i mitten av förgasaren, med hjälp av en platt skruvmejsel. Den ursprungliga huvudmunstycke är avsedd att användas under 5000 meter över havet och kommer att vara en nr 88 för 1988-1992 SR50, eller en nr 78 för 1993-2001 SR50 modellen. Behåll denna jet för senare användning.
21

Skruva ett nytt nr 85 huvudmunstycke i mitten tornet om du arbetar på en 1988 till år 1992 SR50, eller en nr 75 för 1993 till 2001 SR50. Dra strålen tills den sitter tätt i tornet. Installera flottörhuset och tätt åt skruvarna.
22

tillbaka förgasaren på motorn och skjut gasspjället i förgasaren. Skruva upp locket tätt på plats för hand. Skjut bränsleslangen på bränsleinloppet och flytta klämman på plats över änden av slangen.
23

Skjut luftkanalen renare ruta över förgasaren inlopp och montera luftrenaren på skoterns ram . Dra rutan luftrenaren och luftkanal klämma tills de ligger tätt.
24

tillbaka den vänstra bakre luckan, vänster sidokåpa och center lock panel på skotern. Sätt tillbaka pakethållare och dra åt ekollon nötter till 10 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
25

Vrid skruven luftblandningen moturs ett halvt varv om du arbetar på en 1988-1992 SR50 . Alternativt, vrid gasreglaget stopp medurs ett halvt varv, om du arbetar på en 1993-2001 SR50
26

Varm motor och återställa tomgång som beskrivs i avsnitt One. Provkör skoter och justera skruven luftblandningen som behövs, med hjälp av det förfarande som beskrivs i avsnitt 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120856.html

Previous:
Next: No

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.