Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man reparerar en gasläcka i en 50cc Scooter

En bränsleläckage på en 50 cc scooter orsakas oftast av ett problem mellan bränsletanken, bränsleslang eller förgasare, om inte alla tre. I de flesta fall är läckor orsakas av en skadad bränsletank, en trasig bränsleventil tätning eller ett skadat bränsleslangen. Förgasaren kan påverkas av skräp i bränsletillförseln, vilket förhindrar förgasaren interna ventil från att stängas och orsakar överskottsbränslekolven att svämma över. På samma sätt kan flottörarmen som styr ventilen felaktigt justerade och tillåta mer bränsle än vad som behövs för att komma in i förgasaren. Den exakta orsaken till problemet, måste dock fastställas innan du utför någon reparation. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ficklampa
Fuel Gas slang
kan
Tratt
Bränsleventil tätningsmembran
packning Bränsleventil
fenolnovolack epoxy bränsletank packningssats
Blocknyckelsats
Förgasare rengöringsspray
Förgasare Container
rengöringsmedel
Air kompressor
Fuel ventilnål
säte Bränslekran
Flottörhus packning
Visa fler instruktioner
Lokalisera läckan
1

Park skotern på en nivå arbetsområde, med hjälp av skoter centrum monter. Lås sätet och lyft upp till helt öppet läge. Ta bort skruvarna från botten av den under sadeln förvaringsfack, med hjälp av en skruvmejsel eller en spärr. Dra sitsen och den bifogade facket ur skotern.
2

Lossa klämman fästa höljet luften filer till förgasaren, som ligger direkt ovanför motorn, med hjälp av en skruvmejsel. Unbolt luftfilterhuset från vänster sida av motorn, med en spärr.
3

Leta efter tecken på läckage från bränsletanken, vanligen placerade på baksidan av skotern över bakhjulet, med användning av en ficklampa. Läckor kommer att visas som en självklar ström av bränsle eller fläckar längs övre delen av motorn under bränsletanken och ofta inträffar runt tanken bränsle ventil, placerad vid botten av tanken. Ta bort bränsletanken, är det läcker.
4

Följ slangen som går från bränsletanken till förgasaren. Leta efter småhål, brott eller sprickor längs bränsleslangen. Lossa klämmorna som fäster bränsleslangen till bränsletanken och förgasaren, byt sedan ut slangen om slangen är skadad på något sätt. På toppen av motorn direkt under förgasaren
5

Sök bränsle pölar eller fläckar, samt dropp eller läckage från förgasaren overflow slang, fäst den enda slang endast till förgasaren. Ta förgasaren, om det läcker på något sätt.
6

Skjut luftfilterhuset över förgasaren, när du har identifierat och reparerat bränsleläckage. Bolt luftfilterhuset på skoterns ramen och dra åt klämman för att fästa luftfiltret bostäder till förgasaren. Addera Reparera Bränsletank Läckor
7

Ta bort den sida kroppen paneler från skotern, med hjälp av en skruvmejsel eller en spärr. Vrid bränslekranen till "off" läget eller dra vakuumslangen bort av bränslet ventilen om bränsletanken använder en automatisk bränslekranen. Unbolt bränsletanken från skoterns ramen med en spärr.
8

Lossa klämman fästa bränsleslangen till bränsletanken ventilen med hjälp av en skruvmejsel. Dra slangen bort av ventilutloppet med en tång. Täck utlopp bränsleventilen med en handduk, och sedan lyfta tanken bort från skotern.
9

Skruva av tanklocket och håller tanken över en bensindunk och en tratt. Vrid bränslekranen till "ON" för att tömma tanken. Alternativt, anslut ventilens vakuumutlopp till ett vakuum källa om tanken är utrustad med en automatisk bränslekranen.
10

Inspektera bränsletank för fysisk skada, som korrosion, hål eller sprickor. Kontrollera även bränsleytan ventilen parning för skador som kan ge bränsle läcka ut från mellan ventil och tank.
11

Ta bränslekranen och packningen från bränsletanken, med en spärr. Avlägsna den yttre ytan plattan från ventilen med hjälp av en skruvmejsel. Dra ventilspaken off ventilen om du arbetar på en manuellt manövrerad ventil. Ta bort membranet gummitätning från ventilen och kontrollera revor eller hål. Byt ut membranet, om det behövs, och sedan installera om spaken och frontpanelen.
12

Täta bränsletanken, med en etanol-safe fenolnovolack epoxi bränsle kit tank tätningsmedel, om tanken har ett hål läcka orsakade av stötskador eller lätta korrosion. Applicera tätningsmedel enligt instruktionerna i kitet och låt det härda helt. Dock måste tanken bytas ut om skadan eller korrosion är stor.
13

Återmontera bränslekranen på tanken med en ny packning. Ominstallera tanken på skotern. Återanslut bränsle och vakuumslangar till bränslekranen.
14

Fyll bränsletanken med gas, vrid bränslekranen till läge "på" och titta efter läckor. Alternativt, starta skoterns motor om bränslet ventilen manövreras av vakuum. Byt bränsletanken och ventil om läckan fortsätter. Addera reparera ett läckande Förgasare
15

Lossa klämman fäster förgasaren till motorn med hjälp av en skruvmejsel. Koppla den automatiska choken elkontakten från skoterns kabelstam, om något.
16

Vrid bränslekranen till "off"-läge, är i tanken utrustad med en manuell bränslekranen. Dra bränsleslangen bort av förgasaren med en tång. Ta bort vakuumslangen från sidan av förgasaren, om något.
17

Lossa gasvajern mutter skaderegleraren lås, sitter på sidan av förgasaren, med hjälp av en kombination skiftnyckel. Vrid justeringsanordningen medurs tills den sitter mot kabelhållare, dra kabeländen ur förgasaren gaspådrag remskiva. Vrid justeringsanordningen moturs tills hela kabeln kan avlägsnas från förgasaren.
18

Dra förgasaren ur skotern och håll den över en bensindunk och en tratt. Lossa float skruven kammaren dränering i botten av förgasaren med hjälp av en skruvmejsel. Dränera bränsle som finns kvar i flottörkammaren in i gasen kan tills bränsleflödet minskar till en ljus dropp. Dra åt avtappningsskruven.
19

bort flottörhuset från förgasaren med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera om korrosion eller smutsansamlingar runt flottören inläggen på insidan av flottörhuset om flottören är fäst vid flottörhuset stället för förgasarkroppen. Rengör inlägg som behövs med hjälp av en förgasare rengöringsspray.
20

bort flottören pin armen gångjärn från förgasaren kroppen med hjälp av en metall punch. Dra flottörarmen och bränsleventilen nålen ur ventilsätet på botten av förgasaren. Ta ventilsätet från förgasaren, med en spärr, sedan placera sätet i en behållare fylld med en förgasare rengöring lösningsmedel.
21

Inspektera spets ventilnål för avrundningen eller skada. Helst bör spetsen på ventilnålen vara likformigt spetsig. Byt ventilnål om den är rundad, avtrubbad eller missbildade.
22

Skölj ventilsätet i varmt vatten, sedan blåsa tryckluft genom sätet att rensa bort eventuella kvarvarande skräp. Skruva ventilsätet i förgasaren.
23

Återmontera ventilen nål och flottörarm gångjärn. Vänd förgasaren över, som vetter mot botten och upp, och håller den en 45-graders vinkel tills flottörarmen vilar lätt mot botten hos ventilnålen utan att komprimera den. Kontrollera vinkeln på flottörarmen mot botten av förgasaren. Helst ska flottörarmen anordnas samtidigt med eller i en liten vinkel mot förgasaren. Avlägsna flottörarmen och böj tånge i mitten av armen med en tång, om flottören arm är vinklad brant mot förgasaren.
24

Sätt tillbaka flottörhuset och en ny packning på förgasare. Skruva gasvajern i kabel hållaren tills det sitter ordentligt. Skjut gasvajern änden i gasspjället trissan. Vrid gasvajern justerare moturs tills gasvajern är tight. Dra kabeln mutter skaderegleraren lås mot kabelhållare.
25

Skjut förgasaren på motorn, dra åt förgasaren klämman. Anslut den automatiska choken kontakten i skoterns ledningsnät. Tryck bränsle och vakuumslangar på plats.
26

Vrid bränslekranen till läget ON och titta på förgasaren för läckor. Alternativt, starta motorn, om bränsletanken är försedd med ett vakuum-styrd automatisk bränslekranen. Stanna motorn eller stäng av bränslekranen omedelbart om förgasaren börjar läcka. Ta och kontrollera igen förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120855.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.