Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man byta olja i en Elite 80

CH-80 Elite var en av Hondas mest populära scooter modeller, njuter av en 22-årig produktion löper 1983-2007. Den 79,7 cc fyrtakts-motorer scooter byggde på en enkel, men ändå tillförlitlig grund som gav ett ekonomiskt och enkel att använda metod för transport. Att upprätthålla en Elite 80 är relativt enkel process, som kräver lite mer än en vanlig oljebyte var 2500 miles. Endast ett fåtal, lätt att få verktyg behövs för jobbet. Saker du behöver
8 mm insexnyckel
Oil fånga pan
Shop handdukar
8 mm Allen socket
Momentnyckel
Funnel
10W-40 API SF eller SG- motorolja
Visa fler instruktioner
1

lyfta Elite på dess centralstödet. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för att värma motoroljan. Stoppa motorn efter tre minuter och låt motorn svalna i 10 minuter.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn, nära bakhjulet, för att ventilera motorns vevhus. Rengör tanklocket bilagda oljestickan med en butik handduk
3

Skruva oljeavtappnings bulten från den vänstra sidan av vevhuset, med en 8 mm insexnyckel. Tappa ur motoroljan i en olje catch pan.
4

Rengör olje gängorna avtappningspluggen och tips med en butik handduk. När oljeflödet har minskat till en ljus rännil, skruva bulten olja rinna in i vevhuset för hand. Dra åt skruven oljan rinna till 18 foot-pounds, med en 8 mm insex hylsa och en momentnyckel.
5

Placera en tratt i oljepåfyllningsöppningen, och häll i 3/4 liter 10W -40 API SF eller SG-motorolja. Ta bort tratten och skruva oljepåfyllningslocket på plats för hand.
6

Starta Elites motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter för att fördela oljan över hela vevhuset. Stanna motorn, kontrollera sedan oljenivån med hjälp av oljestickan tanklocket. Häll ett uns av motorolja i vevhuset på en gång, för att höja oljenivån så småningom, om oljenivån är under påfyllningsstrecket tryckt in mätstickan. Överfyll inte. Rengör mätstickan med en handduk, och sedan skruva oljepåfyllningslocket på plats för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120851.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.