Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

1950 Scooters

Hildebrand & Wolfmueller i München patenterade den första skoter 1894. Denna scooter hade den numera traditionella insteg ram och en tvåcylindrig vattenkyld motor. De Hildebrand & Wolfmueller skoter krediteras med att bana väg för övergången från pedal-drivna fordon drivna transporter. Vidareutveckling av skotern kom inte förrän efter andra världskriget. Med stora delar av Europa att återhämta sig från efterdyningarna av kriget och bensin är knappa, ökade populariteten av skoter. I Amerika blev skotrar lika mycket ett sätt uttalande som ett transportmedel på 1950-talet, mycket tack vare sin romantiserade användning i filmer som "Roman Holiday" 1953. Vespa Scooters

Piaggio, ett italienskt företag, gjorde bombplan flygplan under andra världskriget, men fabriken förstördes under kriget. Enrico Piaggio, son till företagets grundare, skiftade Piaggio fokus på personliga transporter. Han uppdrag ingenjör Corradino D'Ascanio, krediteras med att utforma den första helikoptern, för att komma med designen för en motoriserad prisvärd bil körbar över de trånga gatorna i Italien. När D'Ascanio visade sin modell till Piaggio, utropade Piaggio uppgift, "Sembra una vespa," översatt "Det ser ut som en geting." Namnet "Vespa" fastnat. Piaggio introducerade sin första skoter 1946. Vid mitten av 1950-talet, var de exporterades över hela Europa och Amerika. Addera Lambretta Scooters

annat italienskt företag, Lambretta, började tillverka skotrar strax efter andra världskriget. Företagets grundare Ferdinando Innocenti ville göra en bil som liknar motorcykeln, men en som kostar mindre och bättre skyddade ryttaren från vädret. Den Lambretta A infördes med en encylindrig, två-takts 123 cc motor som fick 120 mpg. Den Lambretta A också inkluderade en vindruta.
Cushman Scooters

Cushman Motor Works i Lincoln Nebraska tillverkade skotrar från 1936 till 1965. År 1944 gjorde Cushman Model 53 Airborne Scooter för den amerikanska militären och utformad för att fallskärm i handling. Efter kriget, vände Cushman till marknadsföring skotrar till den allmänna befolkningen. Under hela 1950-talet, erbjöd Cushman den 60-serien, Cast Iron Eagle och Super Eagle.
Andra noterbara Scooters av 1950

Italienarna ange takten för skoter stil under 1950-talet, men de var inte de enda som tillverkar skotrar. Andra noterbara modeller inkluderar Fuji Rabbit. Tillverkad i Japan och exporteras till Nordamerika, var kaninen i produktion från 1946 till slutet av 1960. Det hade mer avancerad teknik än den italienska skotrar, inklusive en elektrisk startmotor. Två tyska företag utmärker sig för sin 1950 eran skotrar. Den Heinkel Aircraft Works vände till scooter produktionen efter kriget och införde Turist i 1953. Den turist modellerna marknadsfördes som lyx skotrar. De hade fyrtaktsmotorer och ett reservdäck. Tillverkad av den tyska motorcykeltillverkare Maicoletta den Maicoletta scooter var större än de italienska modellerna och kan hastigheter 10 till 15 miles per timme snabbare. Den Salsbury sällskap av Oakland Kalifornien tillverkas också skotrar under denna tid. Salsbury modeller noterades för sin futuristiska styling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120844.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.