Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Delar som gör en moped Snabbare

Moped ägare ofta beröm de fordon som ett billigt och låg-krångel metod för transport. Vanligtvis drivs av en två-stoke motor, dessa cykler är relativt lätt att fixa och uppgradera, erbjuder en stor möjlighet för oerfarna mekaniker att lära sig alla detaljer i små motorer. Lyckligtvis för tinkerers, kan flera delar bytas både snabbt och enkelt för att öka prestandan. Cylinder

del som gör den mest drastiska förändringen till mopedens hastighet är motorns cylinder. Motorcylindern är den plats där förbränningen sker, ger kraft att driva mopeden framåt. Genom att byta cylindern till en med större innerdiameter, eller cylinder diameter är mer volym, i vilken förbränning kan uppstå. Denna ökade volymen ökar således motoreffekten, vilket gör att mopeden att accelerera snabbare och nå högre toppfart ..
Förgasare

förgasaren är platsen där både bränsle och luft blanda. Denna blandning är sedan riktas in i motorn, där den förbränns för att ge ström. Uppgradering av förgasaren ger en mer-potent bränsle och luftblandningen, antingen genom att mer korrekt balansera blandning eller ökning av flödet av blandningen till motorn. Dessa resultat tillåter motorn att mata mer makt, översätta till högre hastigheter och acceleration.
Avgasrör

avgasröret, som brukar kallas en ljuddämpare är där ljudet av motorn reduceras. I en tvåtaktsmotor, kan det också hjälpa att ge mer förbrännande ström till motorn. På grund av utformningen av många enkla två-taktsmotorer, kan luft-och bränsleblandningen läcka från förbränningskammaren och i förtid komma in i avgasröret. Tuned avgasrören kan tillsättas så att detta slöseri blandningen tvingas tillbaka in i motorn, vilket ger mer förbrännande ström till motorn och ökar både hastighet och acceleration.
Sprocket

Den kedjehjulet är den växel som ansluter drivna hjulet till motorn med hjälp av en kedja. Storleken av kedjehjulet dikterar både hur snabbt mopeden accelererar och dess högsta möjliga hastighet, varav båda är omvänt proportionella. Öka diametern på kedjehjulet ökar accelerationen av mopeden samtidigt minska toppfart. Omvänt minskar drevet diametern ökar toppfart samtidigt minska accelerationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120838.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.