Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Felsökning av en Tomos Moped

TOMOS mopeder är kända för sin tillförlitlighet, uthållighet, och 100-plus mpg gas körsträcka. Dessa mopeder har dock bryta ner eller sluta köra, och användaren kommer att behöva felsöka den för att få den tillbaka upp till hastigheten. Det finns tre vanliga orsaker till moped bryta nedgångar: smutsiga förgasare, förorenad tändstift, och dåligt punkter tändning. Fixa din moped ska bara ta en dag eller så, och bara behöver en enkel uppsättning verktyg, t.ex. vissa skruvmejslar, skiftnycklar och tänger. Saker du behöver
Tändstift
Skruvmejsel
Luftkompressor
Förgasare renare
Skål
Wrench
Sandpapper
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Dra ut tändstiftet från dina Tomos. Det kommer att vara placerad i motorblocket, underifrån förgasaren. Ersätt den med en ny. Oavsett hur gammal din moped är, kommer ett sotigt tändstift gör din motor sluta köra. De är billiga att byta och kan omedelbart bota dina motorproblem.
2

Ta bort de två skruvarna som håller förgasaren på mopeden. Förgasaren är placerad under bränsletanken, nära framsidan av cykeln. Skruva ur de två skruvarna som håller den på ramen och försiktigt bända bort motorblocket. Placera den på en bit hushållspapper. Addera 3

Strip ner förgasaren. Avlägsna plastflottör skål på botten med hjälp av en skruvmejsel, sedan demontera gasspjället montering. Var uppmärksam på hur den sätts samman i förgasaren så att du kan sätta allt ihop igen. Hela förgasaren
4

Blås luft, få varenda skrymsle och vrå i pjäsen. Se till att du får den mässing-färgad stråle, som ligger i mitten av förgasaren. Detta stycke styr bränsleflödet till motorn.
5

Blötlägg förgasaren i en skål fylld med förgasare renare natten. Detta kommer att ta bort överflödigt gunk kvar efter att blåsa luft genom den.
6

Ta ur startnyckeln locket på mopeden med en skiftnyckel. Det ligger på höger sida av mopeden, intill pedalerna. Det är tre till sex bultarna som håller denna plastbiten på. Ta bort dem.
7

Leta svänghjulet. Detta är den metall hjulet på höger sida av tändningen som snurrar när pedalerna vänder. Det finns hål i den, vilket är där tändning är belägna.
8

Skär sandpapper i 3/8 tum bitar, och skjut dem i tändningslåset punkter. Dessa punkter är i-mellan hålen i svänghjulet, och ser ut som växt knoppar. Bänd dem öppna med skruvmejsel och skjut sandpapper i dem, dra ut när de stänger. Denna process tar bort all smuts på tändningen punkter. Gör detta flera gånger på de fem tändning punkter på mopeden.
9

tillbaka tändningen locket och prova att köra moped. Den bör starta och köra. Om den inte gör det, är det dags att ta den till en verkstad för att få mekaniken där ta en titt på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120826.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.