Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur Testa Starter på en Scooter

Din scooter s startmotorn fungerar via två komponenter: en elektrisk motor som snurrar en axel, och en solenoid (elektrisk brytare) som ingriper axeln mot svänghjulet i motorn. När scootern starter inte fungerar, kan det bero på antingen en kort i motorn eller solenoiden. Du kan testa din starter med ett par startkablar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Handduk kablar
Jumper
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

bort batteriluckan på skotern och koppla den svarta (negativa) batterikabeln med en hylsnyckel. Beroende på din skoter märke och modell, kan batteriluckan vara konstruerad för att dras av med dina händer, eller du kan behöva ta bort några skruvar med en skruvmejsel.
2

Ta bort sätet från din skoter och lokalisera startmotorn. Om stolen inte är konstruerad med en snabb-spärren, ta bort bultarna med en hylsnyckel. Lossa det stora röda (positiv) strömkabeln från motorn med hjälp av en hylsnyckel. Koppla den svarta jordledningen och rött "starter" kabeln från solenoiden med en hylsnyckel. Ta bort de två fästbultarna från starthuset med en hylsnyckel. Dra i startsnöret av skoter och ställ den på en handduk.
3

Anslut en av de röda klämmorna på dina startkablar till den positiva (+) pol startmotorsolenoiden och andra röda klämman av startkablar till den positiva (+) pol scooter batteri. Fäst en av de svarta klämmorna i kablarna fordonets jumper till metallhölje av starter och den andra svarta klämman av startkablar till den negativa (-). Anslutningen på batteriet
4

Bifoga en av klämmor skall lilla bygel till den positiva bygeln kabelklämman ansluten till den positiva polen på starter solenoid. Vik handduk över starter att absorbera vibrationer och håller strömbrytaren är fast medan du rör den andra änden av den lilla bygel till startmotorn terminalen av solenoiden. Startmotorn terminalen är den minsta terminalen på solenoiden och vad "triggar" solenoiden när strömmen slås på. Ankaret i solenoiden bör engagera och startmotorn ska snurra. Om detta inte sker, bör du ha din starter ombyggda eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120821.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.