Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur Scooter Variatorer Arbete?

The variator, eller konstant variabel transmission, i din scooter hjälper dina redskap Motorströmbrytare så att du inte behöver använda en koppling. Många scooter ägare ändra sina variatorer under intryck av den kommer att förbättra deras toppfart, eller för att hjälpa deras överföring smidigare och snabbt växla mellan växlarna, vilket möjliggör snabbare acceleration. Delarna

Variator består av två block: en remskiva som ansluts till den drivna skivan med en rem. Den drivblocket ansluter till motorn och den drivna skivan ansluts till kopplingen.
Drive Remskiva

remskiva är gjord av ett främre och bakre vinklade plattan på en metallaxel med ett bälte som sitter i mellan plattorna. Inuti den främre plattan på remskivan är två vikter kallas inline vikter.
Den drivna skivan

tillbaka remskivan har två vinklade plattor som är anslutna till en fjäder kallas contra fjäder, som är förbunden med kopplingen. Den contra fjäderkrafterna de två plattorna tillsammans när skotern är inaktiv eller inte används.
Snabbare

Plattorna i remskivan snurra snabbare när motorns varvtal ökningar och drivaxeln snabbar upp. Rullen vikter på remskivan rulla utåt till kanten av plattan, tvingar fram-och bakstycke av remskivan tillsammans. Detta tvingar bandet mot den yttre kanten av plattorna. Plattorna i den drivna skivan tvingas isär av bältet som skotern snabbar upp, trycka på kopplingen och tvingar skotern i en högre växel.
Bromsa

Eftersom skoter saktar ner, rullen vikter glida ner mot drivaxeln, vilket orsakar de vinklade plattorna att öppna upp och bältet att falla ner mot mitten. Motsvarigheten vårens kraft skjuter då plattorna i den drivna skivan tillbaka tillsammans och tvingar remmen på den drivna skivan utåt mot kanten av plattorna. Detta gör att kopplingen att glida in i en lägre växel, bromsa skoterns bakhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120758.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.