Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur Smörj stödaxlar

Turistbussar, stora semitrucks och husvagnar har stödaxlar som hjälper fördela den tunga vikten av fordonet. Detta gör det möjligt för fordonet att utföra och manövrera bättre, utan motor och hjul kämpar för att arbeta med den tunga vikten på de vanliga axlarna framhjulet. Du måste fetta lagren och nav för stödaxel för korrekt underhåll. Saker du behöver
Vehicle kilar
Jacks
Jack står
Skruvmejsel
vass tång Flighter Long punch
hushållspapper eller trasor
Bearing-rengöring lösningsmedel eller mineralolja
Tryckluft kan
högtemperaturfett
Replacement fett sälar
Seal förare
Stekspade
Visa fler instruktioner
1

Kör fordonet till en plan yta. Parkera bilen, och kilar plats mot hjulen på den främre änden, om stödaxel du beläggningsarbeten är på baksidan. Flytta klossarna till bakhjulen, om du servar stödaxeln i fronten.
2

Skjut domkraft undertill, baserat på vilken ände du planerar att jack upp. Du kan använda de normala fordonsaxlarna att höja antingen den främre eller bakre änden. Ställ in pallbockar mot axlarna för att hålla hamna ordentligt, så att du kan arbeta på smörjning stödaxeln.
3

Wedge en skruvmejsel mot ventilhatt och vicka bort det. Dra ut sprinten med nål-tång som håller muttern på plats. Snurra hjulet för att lossa muttern. Skruva loss muttern med fingrarna.
4

Shift hjulet på axeln för att ta bort det yttre hjullagret från hjulet. Dra hjulet lasta av, tillsammans med hjulet. Ta navaggregatet av spindeln, och placera den på marken. Använd en lång punch för att peka på det inre lagret, tills fett tätningen hoppar ut.
5

Ta bort det inre lagret. Torka alla gamla fett, smuts och crud från navet inuti både de yttre och inre lagren - med trasor eller pappershanddukar. Tvätta lagren med lösningsmedel eller mineralolja. Torr genom att blåsa luft från en komprimerad luft kan på lagren och navet montering.
6

Placera handen i hög temperatur fett tills du har en bra storlek glob i handflatan. Lägg en bärande i handen och pack i fett tills insidan är väl belagda. Sedan smörj de andra lagren.
7

Placera den nya tätningen tillbaka till det inre lagret och fäst den på plats med ett sigill chaufför. Montera det inre lagret tillbaka på navaggregatet. Fetta navkapseln genom att jämna det med en spatel tills du har cirka 4 gram täcker locket.
8

tillbaka navaggregatet på axeln. Sätt tillbaka hjulet och yttre hjullagret tillbaka på axeln. Dra åt muttern och tryck sprinten på plats. Pop dammet locket igen. Ta försiktigt bort pallbockar och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117337.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.