Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

The History of 5th Wheel Campers

Det finns två huvudsakliga typer av husbilar och fritidsfordon: bogserbara och motoriserad. En 5: e hjul husbil är en av de mest populära bogserbara campare. Det utmärkande för 5th wheel campare är skumt som ansluter dem till sina dragfordon. Draganordningen på en 5: e hjul husbil är liknande den typ av missöden som används på traktortrailers, och är känd som en svanhals hitch. Hur A 5th Wheel Camper Hitch Works

lifta på en 5: e hjul husbil består av två plana horisontella metallplattor. Den undre halvan är monterad till bädden av en pickup. Den nedre delen av haken är fäst vid pickup truck över bakaxeln. Den övre halvan av hitch är fäst vid husbil. En kingpin på den övre halvan av hitch glider i ett fack på den nedre halvan av hitch och låses på plats genom de hitch käftarna. Denna koppling möjliggör vertikala och roterande rörelse, ungefär som en skivspelare. Den cirkulära formen på hitch plattorna, och användningen av den axel-liknande kingpin lett till användning av termen "femte hjul" för att beskriva den mekanism.
Origins of The 5th Wheel Hitch

Konceptet bakom 5th hjulet kan spåras till kelterna så långt tillbaka som 1000 f.Kr., när de använde en kingpin och skivspelare styrmekanismen i hästdragna vagnar. Konceptet har ändrats genom århundradena för användning på motordrivna traktorer, och patenterades 1919 som dess användning utvidgas till traktorns släp. Den 5: e hjulet Hitch användes först på campare på 1960-talet. Addera ditt Fördelar 5th Wheel Campers

den största fördelen med en 5: e hjul sommarlägret över andra släpvagnsvikt campare är stabilitet, eftersom bakaxeln på dragfordonet stöder upp till 20 procent av vikten på sommarlägret. Detta gör en vändskiva sommarlägret lättare att kontrollera under bogsering, ger förbättrad dragkraft och förhindra vikten lossnar framaxel dragfordonet. Bumper-hitch campare är normalt föremål för pitching och svajande, men denna effekt elimineras med 5th wheel campare.

Eftersom en del av det 5: e hjulet Camper är direkt över sängen för dragfordonet, den sammanlagda längden av sommarlägret och dragfordonet reduceras utan att offra utrymme inuti husbilen. Detta gör 5th wheel campare att vara större och tyngre än som är möjligt med en stötfångare skumt.

5th wheel skumt är enklare att koppla än bollen-och-socket stötfångaren dragkrok för släp-bakom campare.

En 5: e hjul husbil kan lätt unhitched från dragfordonet vid en campingplats, vilket frigör dragfordonet och eliminerar behovet av att dra en andra fordon bakom en motoriserad husbil eller RV. Kostnaden för en 5: e hjul husbil är oftast mycket mindre än en motoriserad RV.
Nackdelar med 5th Wheel Campers

Jämfört med andra bogserbara campare, 5th wheel campare är generellt dyrare. De brukar också kräva en kraftigare dragfordon, eftersom så mycket av vikten av den husbil måste stödjas av bakaxeln på dragfordonet. Eftersom dragkroken monteras i sängen av pickup, kan det utrymmet inte användas för last. Har en bi-nivå design som inkluderar interiör steg för att nå området

Mest 5th wheel campare som rider över sängen på dragfordonet. Vissa människor ogillar den här funktionen för 5th wheel campare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117317.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.