Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man installerar en ackumulatortank

Vanliga problem från en vattenpump systemet inkluderar pulsering, vatten hammare och den till synes oändliga pumpskifte. En ackumulatortank eliminerar dessa problem och är enkel att installera. Det gör att vattnet systemet att förlita sig mindre på pumpen slår på och av och jämnar ut vattenflödet. En ackumulatortank är en liten enhet som är icke-riktad i flöde och kan enkelt installeras var som helst i vattensystemet mellan vattenpumpen och eventuella backventiler eller filter som kan lägga mottrycket. Installera en ackumulatortank i vattensystemet med en T-koppling är snabbt och enkelt. Saker du behöver
Tre vattenslangar
T-rör
teflonband
Ackumulatortank enhet
Borrmaskin borr Mössor och bits förare
Visa fler instruktioner

1

Koppla ur strömmen till vattenpumpen.
2

Identifiera var i vattnet för att installera ackumulatortank enheten. Öppna dörrar eller ta bort nödvändiga paneler för att visa vattensystemet. Leta efter en lämplig yta att montera ackumulatortanken enheten. Denna plats måste vara efter vattenpumpen och innan några backventiler eller filter som kan skapa mottryck. Denna yta måste också låta ackumulatortank enheten monteras med skruvar. Den närmaste platsen längs slangen till monteringsytan är där en T-koppling kommer att placeras.
3

Mät längden från platsen för den planerade T-kopplingen till vardera änden av slangen. Använd dessa mätningar för att köpa två nya slangar, i samband med en T-koppling, för att ersätta den ursprungliga slangen. Se till att även mäta avståndet från den nya T-koppling plats till monteringsområdet. Denna tredje mätningen kommer att användas för att köpa en tredje slang för att ansluta T-kopplingen till ackumulatortanken enheten.
4

Koppla och ta bort den ursprungliga slangen från vattnet som kommer att ersättas. Ta det ursprungligen installerade slang och dina mätningar till din lokala järnaffär för att köpa rätt storlek och längder av nya slangar och T-kopplingen.
5

Anslut de två längre slangar till T-kopplingen. Se till att du använder Teflon tejp för alla VVS-anslutningar. Säkra detta nybyggda slang i vattnet för att ersätta den ursprungliga, bort slangen.
6

Cap en av portarna på ackumulatortanken enheten lämnar en port uncapped.
7 < p> Säkra tredje, kortare slang mellan den tredje änden av T-koppling och den icke-begränsade porten på ackumulatortanken enheten.
8

Montera ackumulatortank enheten på monteringsytan med skruvarna från kit och en borrmaskin med borr och föraren bitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117305.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.