Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Vad är Pop-Up Camper Toppar Made Of?

Popup-sommarlägret toppar är tillverkade med en mängd olika material, varvid en del större utsträckning än andra. Många gamla campare utnyttjade aluminium för deras takkonstruktion på grund av den lätta vikten på materialet och dess förmåga att motstå korrosion. Nyare husbil toppar kan konstrueras av aluminium också, men de är huvudsakligen konstruerade av glasfiber eller plast paneler. Vissa popup-campare gör idag iväg med hårda ytor helt och hållet, utan i stället för duk toppar. Glasfiber

Den överväldigande majoriteten av pop-up husbil toppar som finns idag är tillverkade av glasfiber. Detta gör att husbilen att vikas upp under ett hårt skal som är skyddat från väder och vind. Utöver detta, är glasfiber ett billigt material jämfört med aluminium, även om den har samma vikt fördelar som aluminium har. Att ta hand om en glasfiber pop-up husbil topp är detsamma som att bry sig för målgång på din bil. Regelbunden rengöring och årliga vaxning kommer hålla den ser helt nya.
Aluminium

popup-sommarlägret toppar som bildas av aluminium är mer sällan än glasfiber husbil toppar, men det finns fortfarande företag som producerar dessa lätta resor släpvagnar. Aluminium pop-up campare, till skillnad från glasfiber campare, kan antingen målade eller omålade. Samtliga aluminium campare framställs genom att bilda ett ark av aluminium under en plywood panel som skärs till storleken. Kanterna är sedan förseglas med en silikon för att förhindra att vatten tränger in i husbilen. Rengöring aluminium pop-up husbil toppar är samma som rengöring glasfiber toppar eftersom företag som producerar dessa toppar belägga aluminium i en speciell skyddsmedel för att ytterligare eliminera aluminium förmåga att missfärga eller vanära.
Kanvasväskor

Pop-up campare använda duk toppar på två olika sätt. På många pop-ups, är duken används för vingar sommarlägret att vika ut och ge sängplatser. Å andra campare, gör duken toppen upp hela ovansidan av sommarlägret. Även dessa har till största delen ersatts av glasfiber toppar på nya campare, de är relativt vanliga på äldre pop-up husbil modeller, och används fortfarande i några camper-modeller, framför allt i Europa. Pop-up campare med uteslutande duk toppar är betydligt ljusare än ens glasfiber och toppar i aluminium, vilket innebär att en mycket mindre fordon på ett säkert sätt kan transportera husbil från plats till plats.
Plastic

Liknande i många avseenden glasfiber men utan glassträngar förstärkning, plastlock på pop-up campare är billiga och robusta. De läggs över en plywood bas som ger den nödvändiga strukturella styvhet som behövs för att hålla husbil stel när den är inställd. En nackdel med att använda plast i konstruktionen av pop-up campare är dess tendens till delaminering. Om du köper en begagnad husbil som har utseendet av bubblor på toppen eller sidorna, därefter husbilen lider delaminering, och det kan få allvarliga fuktskador under plasten. Annars är plastlock lättskött, regelbunden rengöring kan hålla dem ser ut som nytt år efter år

. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117303.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.