Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man installerar reservbatterierna

Extra batterier är vanligtvis monterad på fartyg och fritidsfordon (husvagnar) att ge ökad uthållighet under tider när motorn inte används. Typiskt, kan fartyg och husvagnar spendera lite tid förtöjd eller parkerade och behöver använda el för att driva många elektriska apparater. Den uthållighet från ett batteri kan inte vara tillräckligt för att säkerställa att den fortfarande har makt att starta din motor när det behövs, efter att du har använt kraften från den natten. Installera ett extra batteri samtidigt garanterar att du alltid har tillräckligt med batterikraft. Saker du behöver
Auxiliary batteri (samma som för existerande batteri) katalog Wrench
Elasticized rep (krokar på varje ände) katalog 2 batteri kablar
Visa fler instruktioner
Installera batteriet
1

Kontrollera ampere och spänningen på etiketten på din befintliga batteriet och gör en anteckning. Till exempel, är det troligt att säga 12V 50Ah mening 12 volt och 50 ampere. Det är viktigt att du får ett batteri som är av samma storlek, ger samma spänning och samma ampere, som du behöver för att installera ett extra batteri som matchar din befintliga. Få samma märke av batteriet om det är möjligt.
2

Öppna luckan där din befintliga batteriet är installerat. Fartyg och husvagnar har ganska stora batteriutrymmen, och som rymmer minst två eller flera batterier.
3

Kontrollera alla de viktigaste elektriska apparater är avstängda. Placera reservbatteriet direkt anslutning till det befintliga batteriet. Om batterifacket har extra klämmor för att hålla ett extra batteri på plats, sedan klämma batteriet med en lämplig storlek skiftnyckel. Om batterifacket inte har extra armaturer, sedan använda en elastisk lina som har plastbelagda krokar av metall i varje ände. Fäst en krok till en lämpligt stark metall objekt i batterifacket och sedan linda repet runt båda batterierna ordentligt och fäst haken i andra änden av repet till en lämplig plats i batterifacket. Kontrollera att batterierna är både säker
4

Fäst metallklämma på änden av ett nytt batteri kabeln till den positiva polen på reservbatteriet,. Terminalen märkt "+" eller "Pos." Pressa plastbelagda klämma handtaget med handen och placera den över terminalen polen och sedan släppa ut trycket. Fäst klämman på den motsatta änden av kabeln till den positiva polen av den befintliga batteriet. Du måste öppna käftarna på klämman så bred som möjligt, eftersom den måste passa tätt över klämman som redan är ansluten till batteriet terminalen.
5

Fäst metallklämma på änden av en extra batteri kabeln till den negativa polen på reservbatteriet, det är märkt "-" eller "Neg." Fäst klämman på den motsatta änden av den andra batterikabeln till den negativa terminalen på det befintliga batteriet. Återigen måste du öppna pressbacken brett så att du kan fästa klämman över befintliga klämman. Kontrollera att alla anslutningar är säkra. Ett bra sätt att bädda dem på plats är att flytta klämman hanterar sidled något så metall käftar dra på terminalen, eftersom detta säkerställer en god anslutning. Stäng batteriluckan panelen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117277.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.