Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man fixar en husbil s Delamination

Reparera en delaminering yttre panelen på en husbil kräver viss försiktighet och precision. Du måste vara försiktig för att undvika att skada den yttre panelen, förvärrar skadan redan finns. Delaminering orsakas av en av två saker. En är att panelen inte var ordentligt limmade på fabriken. Om du äger en husbil fortfarande under garanti som delaminering, returnera den till återförsäljaren för en ordentlig reparation. Den andra orsaken är en vattenläcka som bryter ner limmet mellan glasfiber panelen och trä undertill. Saker du behöver
Vattentät konstruktion självhäftande
Caulk pistol
Skruvmejslar
brukskniv
färgskrapa 400-grit sandpapper
Matchande bättringsfärg
1000 - slippapper
polermedel
Rags
Visa fler instruktioner
1

Ta bort trim som omger delaminering panelen med hjälp av skruvmejseln. Om delaminering sker nära vindrutan, är det bäst att ha en husbil reparationsverkstad reparera skadan för att undvika att skapa ett värre problem genom att ta bort weatherstripping från vindrutan.
2

lokalisera källan delamineringen. Det kommer att visas som ett litet hål eller spricka mellan träsubstratet av husbilen och glasfiber ytterskal. På delaminering panelen
3

Tryck för att avgöra om limmet har misslyckats. Om limmet har misslyckats, kommer du att kunna trycka in på panelen. Du kommer inte att kunna trycka i en panel som inte delaminering. Detta är inte nödvändigt om delaminering är synlig. I det här fallet, kommer det att ha en rund utseende, som en bubbla under ytan.
4

Skär delaminerad panelen bort med skalpell och ta bort den.
5

Skrapa limmet bort av baksidan av panelen med en skrapa.
6

Skrapa misslyckades lim från träsubstratet av husbil.
7

Applicera konstruktion lim på träsubstrat och baksidan av glasfiber panelen, särskilt runt kanterna av den delaminerade panelen. Tryck fast panelen mot träsubstratet och hålla den hårt på plats i minst fem minuter. Detta kommer att ge limmet tid att härda.
8

Kör en kort sträng konstruktionsbindemedel över toppen av delaminering panel där du bestämde vattenläcka uppstod. Även om du körde en fullständig pärla runt reparationen området tidigare, kommer detta att garantera dubbelt att framtida läckage förhindras. Det är inte nödvändigt att tillämpa konstruktionsbindemedel till något annat område av panelen när den har limmats på plats. Låt limmet torka enligt limmet tillverkarens specifikationer.
9

Sand kanter delaminerad panelen när limmet har torkat helt tills de är släta och även med de omgivande panelerna med 400-slippapper .
10

Lacka synliga skurna linjer med bättringsfärg och låt det torka ordentligt.
11

Sand kanterna på delaminerad panelen att platta touch- up måla med 1000-grit sandpapper.
12

Buff området reparationen med en trasa och fordonsindustrin polermedel för att avlägsna spår av reparationen. Installera den omgivande trim.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117274.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.