Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur en Hitch en femte hjulet för att en lastbil

vändskiva släpvagnar ansluta till dragfordonet via en koppling som är placerad i bagageutrymmet bädd av dragfordonet, i motsats till en resa släpvagn med en stötfångare hitch. En fördel med ett femte hjul setup är tungan vikten för släpvagnen är placerad över den bakre axeln på dragfordonet, som erbjuder bättre viktfördelning, kontroll och hantering. Vara säkra innan de fick igång och se din femte hjulet trailern är korrekt ansluten till dragfordonet. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Chock vändskivan släpvagn däck fram och bak för att förhindra rörelse under spände -up process. Lämna de klossar läge under hela proceduren
2

Mät höjden av den övre ytan av hitch glidskons -. Eller hitch huvud, monterad på baksidan av dragfordonet - till marken med ett måttband.
3

Justera de främre trailer jack för att höja eller sänka den främre delen av vagnen så att den nedre horisontella ytan av stiftet rutan på släpet är ½ tum till en tum mindre än mätningen tagit en plattan skumt sladd på dragfordonet.
4

Leta i handtaget på sidan på förarsidan av dragkrok monterad på dragfordonet. Dra handtaget rakt ut ur skumt, skjut det framåt tills dess slussar i spåret på sidan av skumt huvudet.
5

Tillbaka dragfordonet upp långsamt så att kroken stiftet på undersidan av dragkrok glider in i skumt skidplate på dragfordonet. Fortsätt att backa långsamt tills stiftet sitter ordentligt och handtaget på sidan av skumt snäpper tillbaka till sitt ursprungliga läge.
6

Placera bogsera fordonets transmission i parken och dra åt handbromsen. Kontrollera för att se till att den horisontella ytan på undersidan av släpets PIN.FÄLT vilar på hitch släpplåten på bogsera fordonet, utan något mellanrum däremellan. Om det finns ett gap mellan dragkrok och hasplåt, låsa upp hitch handtaget, dra bogsera bilen framåt och sedan backa upp och försöka spände processen igen. Skjut släpets elsladden i uttaget nära skumt på bogsera fordonet tills den sitter ordentligt.
7

Se alla åskådare är på dragfordonet och släpvagnen. Återgå till dragfordonet och lossa parkeringsbromsen. Applicera släpets bromsar med elektronisk broms controller i dragfordonet hytten. Försök att köra dragfordonet framåt för att testa hitch anslutning. Upprepa spände process om dragfordonet separerar från släpvagnen.
8

Placera ett hänglås i hålet på basen av skumt handtag för att låsa handtaget på plats och hålla släpet från att bli oavsiktligt unhitched .
9

Test släpets blinkers och bromsljus. Dra in de främre trailer jack fullt så kommer de inte släpar i marken under bogsering. Avlägsna däcket stoppklossar när de är redo att komma igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117239.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.