Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man använda två 12V eller två 6V batterier för din resa Trailer

Om du har ett par batterier för din resa släpvagn, kan du installera både av dem och använda en isolator för att välja vilket batteri du vill använda vid en viss tidpunkt . Detta innebär att du kan köra apparater i resor trailer utan rädsla för att du kommer att lämnas utan ett laddat batteri. Batterierna bör vara anslutna till fordonets växelströmsgenerator att hålla dem laddade. Dina batterier kan kopplas i serie eller parallellt, om du inte vill använda en switch. Saker du behöver
Batteribrytare isolerad koppartråd Sida 2 3/8-tums ringkabelskor
3 switch Postterminalen ringar
Lödkolv
Silver core löda Sida 2 12-volts batterier
Drill
Skruvmejsel
Montering skruvar
Låsmuttrar
Batterikablar
Wrench in Sida 2 Crimp avslutningar
Visa fler instruktioner

1

Borra ett hål i trailern instrumentbrädan för att montera batteriet switch. Välj en plats som ger dig tillräckligt med utrymme att arbeta med bakom instrumentbrädan.
2

Anslut 3/8-tums ring anslutningar till ändarna på varje batteri kabeln. Dessa ändar kommer att slinga över varje batteripolen. Skjut ringarna på batteripolerna och skjut en ringförbindelsedon dimensionerad för bytet inlägg på ändarna av kablarna som är anslutna till de positiva batteripolerna. Mät diametern på omkopplaren inlägg att hitta sin storlek, eller referera till databladet på omkopplaren.
3

Skjut ringen kontakterna på de positiva kablarna över de två tjänster märkta "A" och "B", eller "1" och "2", av batteriet omkopplaren. Fäst dem med låsmuttrar. Kontrollera att kablarna går genom hålet i instrumentbrädan så att omkopplaren kan monteras infälld.
4

Skjut en isolerad koppartråd till ett tredje ringförbindelsedon dimensionerad för Batteribrytare inlägg, och anslut ringen till posten för antändning. Skruva en låsmutter på stolpen för att hålla den på plats. Löd den andra änden av denna kabel till släpets tändningslåset med silver core lod. När lodet svalnar, spraya elektrisk isolering på leden.
5

Anslut den negativa batterikabeln till vagnens chassi. Detta är ett område av ramen av trailern som inte har målats. Det finns oftast flera markpunkterna på en resa släpvagn, så välj den som är närmast batterifacket. För kablarna till en crimpterminering och använd en skiftnyckel för att dra åt bulten som håller avslutningen på plats vid jordanslutningen.
6

Skjut batteriets strömbrytare på plats i instrumentpanelen, säkra med två monteringsskruvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117229.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.