Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Felsökning av en RV LP detektor för gasläckor

En LP eller propan gasläcksökare är en viktig säkerhets-komponent i varje RV. Att inte ha en fungerande detektor innebär att om det finns en propan läcka, kan en explosion inträffa, särskilt när det finns en omedelbar tändkälla såsom en spis brännare. LP gasdetektorer ljuda en piercing larm när närvaron av LP-gas detekteras. Om det är lukten av gasol och detektorn är inte alarmerande, då felsökning LP detektor gasläcka är ett viktigt steg i att förhindra en eventuell explosion. Saker du behöver
Handheld propan ljusare
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera detektorn Gasol i RV. LP detektorer är oftast monterad nära golvet på en väggpanel.
2

Bestäm om gasol detektorn har ström till det genom att leta efter en tänd grön lysdiod på framsidan av detektorn. Om ljuset är grönt, är detektorn får ström. Ett blinkande rött ljus eller inget ljus alls betyder att matningen är låg eller avstängd. Fortsätt till steg 3 om den röda lampan blinkar eller det finns inga lampor tända. Annars går du vidare till steg 4.
3

Bestäm om 12-volts nätaggregat till RV är påslagen. Om det är, kolla efter ett lågt batteri. Om batteriet är svagt, ladda batteriet och gå tillbaka till steg 2. Om batteriet inte är låg, kontrollera säkringen för detektorn i lastcentrum. Om säkringen är bra, gå till steg 6.
4

Testa detektorn manuellt genom att trycka på "Test"-knappen på framsidan av detektorn panel. Detta kommer att tillfälligt slå larm om detektorn fungerar korrekt. Om detektorn inte larma, fortsätt till steg 5. Annars är larmet fungerar och ingen ytterligare felsökning krävs.
5

Aktivera en handhållen propan tändare utan att markera det och hålla tändaren nära detektorn. Detektorn bör larma nästan omedelbart. Om detektorn inte larma vidare till steg 6. Annars är larmet fungerar och ingen ytterligare felsökning krävs.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller LP detektorn monteringspanelen och ta bort detektorn. Kontrollera att stickkontakten är ansluten. Om den är ansluten, byt detektorn gasol eftersom den är trasig och återgå till steg 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117194.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.