Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Specifikationerna för 1984 Ford Econoline Supervan

Ford Motor Company presenterade sin Econoline van 1961. Dessa skåpbilar fortfarande byggs i 2010 i ett antal varianter. Ford byggde en serie av PR skåpbilar, kallad Transit 1, Transit 2 och Transit 3, för att främja sin Econoline van-serie. Var och en av dessa säljfrämjande skåpbilar var en handbyggd racerbil att se ut som en Econoline. I 1984, byggd Ford Transit 2, även känd som "Supervan." Engine Placement

Mest Econoline skåpbilar 1984 kom utrustade med en motor monterad i en kort, främre motorrummet. Tidigare Econolines hade en mittmonterade motorn, som ligger strax under och bakom framsätena. Transit 2 eller Supervan inrymt en ultra-high-performance racing motor i lastrum.
Prestanda

1984 Supervan är byggd på en sällan skådad C100 race chassi , utrustad med full racing fjädring och stora skivbromsar för enklare kylning. Dess massiva 590 hästkrafter kommer från en 3,8-liters Ford VFL racing motor. Den Supervan har standarden Econoline kroppen men det är anpassat för racing. Anpassade funktioner inkluderar mark-effekter, luft Fan, nödraketer hjul, massiva kylkanaler och en bakre spoiler. Den Supervan kan accelerera från noll till 60 mph i tre sekunder och noll till 100 mph på 6,5 sekunder, vilket gör det snabbare än nästan någon produktion bil byggd på den dagen.
Racing

uppmärksammade framträdanden på tävlingsbanor, drog Supervan uppmärksamheten till modellen. Celebrity prov-förare som berömd racerförare och speakern Jackie Stewart till den reklamkampanj. Det var svårt att ignorera en skåpbil som i genomsnitt 108 mph vid vördade Silverstone racerbana.
Förtida konvertering Vans

Transit 2 Supervan är inte att förväxla med tidigare Ford konvertering skåpbilar. Konkurrera med miniatyr husvagnar från Volkswagen, Ford och eftermarknad customizers producerat en mängd olika konvertering skåpbilar. En sådan van, byggdes i början av 70-talet var en Ford econoline utrustad med en sovhytt och andra bekvämligheter RV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117187.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.