Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man reparerar en sprucken Holding Tank på en husbil

De flesta RV tankar, inklusive svarta vattentankar, är tillverkade av polyetenplast. Tankarna är ofta monterade genom upphängning av en omkrets avsats gjuten i tankarna. Den konstanta böjningen som orsakas av vikten av den skvalpande vätska, och sämre monteringsmetod, leder till sprickor i tanken. Du kan möta böter och miljökostnader sanering på grund av en läckande avlopp tank, så eventuella reparationer du gör måste vara permanent. Om den ursprungliga tanken materialet misslyckades, inte förvänta sig lim eller epoxy för att arbeta. Konstruera en patch metal tank är en permanent fix som även förstärker den tunna plasten tankens vägg. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Svetshjälm
Wrench in
Jigsaw
bågfilsblad
Spray primer
File
Borrmotor
1/4- tums höghastighets borr
3/8-tums höghastighets borr
3/8-tums stålplåt
1/4-tums gummipackning material
Four 3/8-tums av en tum bultar
Fyra 3/8-tums låsmuttrar
Grinder
MIG svetsare
Märkpenna
Sand papper
Stålborste
Visa fler instruktioner

1

Outline sprickan i tanken med en märkpenna. Mät spricka som om den vore inuti en rektangel, använd denna rektangulära mått för att göra en kartong mall. Den minsta höjden av rektangeln måste vara en tum för att tillåta åtkomst för metallvaror plåstret.
2

Klipp ut en kartong mall, i form av en rektangel som helt kommer att täcka sprickan i tanken . Placera kartong mall över sprickan och spåra runt den med en märkpenna. Var noga med mallen täcker hela sprickan.
3

Borra flera 1/4-tums hål jämnt runt insidan av spår varumärket. Använd en liten sticksåg eller bågfilsblad för att klippa ut den rektangulära formen runt det skadade området av tanken. Stanna inne den spårade linjen.
4

fil eller sand hela kanten av utklipp, så det är smidigt, speciellt på insidan.
5

Placera rektangulära kartong mall ovanpå en bit av 3/8-tums stål och spår runt den, label denna platta ett. Markera en ram linje runt omkretsen av papp mall linje med en minimal överlappning av 3/4-tums, detta kommer att vara den linje som används för att skära stål. Skär stålplåt med en sticksåg. Använd inte en acetylen fackla, eftersom detta kommer varp stålet och göra den obrukbar.
6

Grind och städa upp alla kanter plattans ena. Placera den nyligen tillverkade plåten ovanpå en annan bit av 3/8-tums stål, spåra ut och kopiera det, så det finns två identiska stålplåtar med en, minst 3/4-tums överlappning utanför omkretsen av mallen märket.
7

Borra fem hål i plattan, en i varje hörn av den rektangulära mallen och ett i mitten av plattan. Hålen måste falla inom den ursprungliga rektangulära mallen markerar spåras på plattan en.
8

Clamp de två identiska plattor tillsammans och duplicera borra hålen i den andra plattan. Sätt en 3/8-inch-by-one-inch bult i varje hål som det borras och dra åt en mutter på den. Detta kommer att försäkra att alla hål kommer att anpassa när den är klar.
9

Svetsa de fem bulthuvuden till stålplåten. Var noga med att svetsa hela vägen runt bulthuvudet att täta den till det borrade hålet. Svetsa en bult i taget och ge tillräcklig kylning tid mellan svetsarna att förhindra skevhet av plattorna.
10

Klipp ut två bitar av 1/4-tums tjock gummipackning material för att matcha plattan, inklusive de motsvarande hålen. Rengör stålplåtar med sandpapper eller en stålborste och spraya dem med flera lager av primer. Låt färgen torka.
11

Placera en klippa ut packningen över de fem skruvarna och skjut den mot plåten. Sätt in plåten med svetsade bultar in i tanken. Manövrera den så de fem bultarna sträcker sig genom utskärningen i tanken. Sätt in den andra gummipackning över bultarna, lämnar packningen utanför tanken. Placera den andra stålplåt med hål i den under de fem skruvarna och sätta låsmuttrar på bultarna.
12

Drag åt bulten först. Detta kommer sandwich de två packningar mellan plattorna. Dra åt alla fem bultarna att permanent försegla tanken utskärning i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117183.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.