Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man tar bort en drivaxel för bogsering

Många biltillverkare rekommenderar att ta bort ett fordons drivaxel för att förhindra överföring skador när fordonet bogseras. Problemet är drivaxeln, (ofta kallad propellern-axeln), snabbt roterar transmissionens utgångsaxel när ett fordons drivhjul rulle. Katastrofala transmission felet inträffar eftersom vissa sändningar saknar intern smörjning när motorn inte är running.Motorhome operatörerna ofta bort drivaxeln av de fordon som de bogsera bakom sina riggar för att förhindra skador. Alternativet att ta bort ett fordons drivaxel är att placera fordonet på en släpvagn eller bil-dolly så drivhjulen inte vända. Saker du behöver
Safety Jack står
Wrench in
stoppklossar
12 tums sidlänkplatta
Silvertejp
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
lyfta fordon
1

kilar Infoga hjul eller block på framsidan av varje framdäcket med fordonet parkerat på en solid plan yta.
2

Jack baksida bilen upp, så däcken är ungefär 6 inches från marken eller åtminstone tillräckligt högt för dig säkert att arbeta under bilen.
3

Gå tillbaka till framsidan av fordonet och vara säker hjulblocken är fortfarande tätt mot ansiktet på däckets slitbana.
4

Sätt i en annan uppsättning av hjulblock snäva bakom båda framdäcken. Med framdäcken blockerad på båda sidor av fordonet inte ska röra sig.
5

Placera två pallbockar, en under varje sida av bakaxeln röret så nära hjulet som möjligt.

Review bort drivaxeln
6

Unbolt drivaxel klämmorna. Vissa fordon fast drivaxeln med två små u-bultar och andra använder två välvda metallband med bultar placerade på de yttre ändarna.
7

Bänd drivaxeln fram ur den differentiella oket, se till att inte knock universella lock av u leden. När du är klar med oket, sänka bakre drivaxeln och linda tejp runt u-joint säkra locken till det gemensamma.
8

Skjut drivaxeln ur svansen av transmissionen vara noga med att inte skada den bakre oljetätningen.
9

Place tre stora smörgås påsar inuti varandra för att bilda en olje stopp för svansen av transmissionen. Säkra de tre lagers smörgås påsar, (olja stop), under svansen av sändningen med en bandklamma. För ytterligare skydd, sätta några wraps silvertejp över bandklamma. Detta kommer att säkerställa påsarna stanna på plats och hindra oljan från att rinna ut ur transmissionen.
10

Höj bilen, ta bort stödbenet och lägre fordonet till marken.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117153.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.