Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man installerar ett Sway Kontrollfält

Bogsering en stor släpvagn, såsom en husbil eller resa släpvagn kan vara en skakande upplevelse om någon typ av gungning styrsystem inte används. Sway är det back-och-tillbaka rörelse en trailer gör i sidvind eller när de skickas med ett stort fordon, såsom en lastbil. En gungning kontroll bar fäster både släpvagnen och din bogsera fordon, använder friktion för att dämpa den svängande verkan av trailern koppel på bilens dragkrok boll. Saker du behöver
Sway-kontroll-bar kit
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Retractable måttbandet
Pencil
Körnare
Hammer
11/32- tums borr
Borrmaskin
Multipurpose fett
Visa fler instruktioner
1

Hitch din släpvagn till din bogsera fordon och anslut lasten-distributionssystemet, om sådan finns . Parkera på en plan yta, t.ex. en parkeringsplats eller uppfart. Se till dragfordonet och släpvagnen är i en rak linje med varandra.
2

Lokalisera den lilla svajkontrollsystemet boll med en gängad axel i din svajkontrollsystemet-bar monteringssats. Placera axeln i bollen i monteringshål på höger eller vänster sida av din bogsera bilens dragkrok. Fäst bollen med låsbricka och mutter medföljer satsen och dra åt med en hylsa och spärrnyckel. Addera 3

Mät från mitten av trailern kopplingen tillbaka 24 inches på släpvagnen tungan på samma sida som du installerade svajkontrollsystemet bollen och göra en blyertsmarkeringen. Leta bollen-plattmontaget som medföljde svajkontrollsystemet-bar kit. Placera mitten av bollen på blyertsmarkeringen. Markera de fyra monteringshålen i bollen plattan med en blyertspenna. Placera bollen plattan åt sidan.
4

Gör fördjupningar på de fyra monteringshålen med en körnare och hammare. Borra hål på körnslag med en 11/32-inch borr och borrmaskin. Byt bollen plattan och linje upp monteringshålen med de borrade hålen.
5

Fäst bollen plattan till släpet tungan med fyra självgängande skruvar som medföljde din gungning kontroll och dra åt dem med en socket och ratchet.
6

Smear en liten mängd flersyftesfett över vardera av de två bollar du installerat. Skjut ändar svajkontrollsystemet bar över varje boll. Säkra stången med en sprint, som medföljer gungning kontroll, införas i varje ände. Dra i handtaget på gungning kontroll i en medurs tills det tar stopp.
7

provköra din rigg. Stanna och dra åt svajkontrollsystemet handtag om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117132.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.