Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Om 1982 Toyota Dolphin RV

Från slutet av 1970 genom 1990-talets början, tillverkade Toyota en halv-tons chassi pickup som ofta användes av RV byggare att göra miniatyr husbilar. National RV från Perris, Kalifornien, var en sådan tillverkare. Från 1979 till 1990, National byggt och sålt dessa fritidsfordon under Dolphin namnet. Typer

År 1982 tillverkade Dolphin en 20-fots modell av sin husbil skal för halv-tons Toyota chassi. Fordonet var tillgänglig med antingen en fyrcylindrig manuell eller automatisk växellåda. Interiören anlades med en konvertibel soffa, litet kök, litet badrum med toalett och fåfänga, och en dubbelsäng ovanför hytten.
Motor

Alla 1982 Toyota Dolphin husvagnar använt Toyotas 22R motor, som hade 96 max hästkrafter vid 4.800 rpm och ett maximalt vridmoment av 129 pund-fot på 2.800 rpm. Motorn var en fyrcylindrig modell med bränsle som levereras i form av en förgasare. Även tekniskt underpowered för mycket vikt läggs vid coachen tillverkaren, var 22R en välgjord och pålitlig motor som har fortsatt att driva 1982 Dolphin nästan tre decennier senare.
Warning : Bakaxel Problem

Innan du köper en 1982 Toyota Dolphin RV, vara säker på att bakaxeln har bytts ut, eller vara beredd att betala uppåt på $ 2.000 till få förfarande gjort. Eftersom på första Toyota tillverkade chassit utan att förutse att det skulle kunna användas för att bygga husbilar på, var bakaxeln inte är tillräckligt stark för att stödja samtliga tyngden som tränare tillverkare - Nationell RV ingår - byggt ovanpå det. Som ett resultat var katastrofalt axel misslyckande möjligt. (Bakaxeln skulle knäppa.) För detaljerade instruktioner om hur man berättar om din 1982 Toyota Dolphin har haft axeln byte utförs, besök på länken i Resources.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117121.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.