Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man installerar ett batteri brytare på en RV Trailer

Har du någonsin börjat packa din RV trailer för en campingtur bara att hitta batterierna helt död? Du kan enkelt förhindra detta från att hända nästa gång genom att installera ett batteri brytare i din resa trailer. När den är avstängd, förhindrar frånskiljare någon elektricitet från att lämna batteriet. Men du kan enkelt slå på den inifrån RV, utan att behöva bråka med batterikablarna eller terminaler. Det är också en praktisk plats att stänga av batteriet när du behöver arbeta på din släpvagn elsystem. Saker du behöver
Batterifrånskiljare
Fästskuvar
4-gauge wire Sida 3/8 tum 4-gauge wire ringkabelskor
5/16 tums 4-gauge wire ringkabelskor
4-gauge top-post batterikabeln slut.
Mega Säkringsblocket
100 amp Mega säkringar
Effekt post kontakt
Kabelsaxar
Fickkniv
Kabel VECKARE

Visa mer instruktioner
1

Koppla bort kablarna släpvagnens batteri.
2

Hitta ett skåp nära batterifacket på sig att installera strömbrytaren. Det bör finnas tillräckligt med utrymme i skåpet för att köra två ledningarna från brytaren till batterifacket.
3

Använd skruvar för att montera Batterifrånskiljare inuti skåpet ytan. Var noga med att hålla skruvarna från att komma igenom skåpet väggen, du vill behålla utsidan av skåpet ser trevligt
4

Montera ett kontaktdon makt inlägg i batterifacket nära den ursprungliga lasten kabel. kabeln ansluts ursprungligen till batteriets pluspol. Makten inlägget är en isolerad 3/8-tums bult med mutter och bricka för att montera kablar på.
5

Montera en Mega säkringshållare, med en 100 amp Mega säkring i batterifacket nära positiva batteripolen.
6

Skär en 4-gauge tråd med kabelsaxar, tillräckligt länge för att nå mellan batteriet brytaren och strömmen efter kontakten i batterifacket.
7

Skär en längd av 4-gauge wire tillräckligt länge för att nå mellan Batterifrånskiljare och Mega säkringsplinten i batterifacket.
8

Skär en 4-mätare tråd tillräckligt länge för att händerna mellan Mega säkringsblocket och batteriets positiva inlägg.
9

Använd en fickkniv att riva 1/2-tums av isoleringen från änden av varje av de tre kablarna.

10

Använd kabeln crimpers att krusa 4-gauge kabelskor till ändarna av frånskiljare till makten efter kabel, båda ändar ta en 3/8-tums Ringkabelsko
11 Crimp 4-gauge kabelskor på huvudbrytaren till Mega säkringshållare kabel.
12

Crimp 4-gauge kabelskor på Mega säkringshållare till batteriets pluspol kabel. Säkringen änden tar en 5/16-tums strypringen kabel. Batteriet änden tar en topp efter positiva änden batterikabeln.
13

Crimp en 3/8-tums strypringen kabeln till utgången av den ursprungliga lasten kabeln, den som brukade gå till positiva batteripolen.
14

Se till att din nya RV trailer Batterifrånskiljare är i avstängt läge.
15

Bolt alla kabelskorna till sina anvisade platser. Anslut den ursprungliga lasten kabeln till makten efter kontakten, kabeln från makten efter anslutningen till batteriet brytaren, kabeln från batteriet omkopplaren till Mega säkringshållaren och kabeln från Mega säkringshållaren till den positiva "+" terminal batteriet.
16

Vrid batteriet koppla omkopplaren till "On" läge och se till att dina DC apparater fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117112.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.