Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man installerar Wiring Släpvagnsbroms på en Trailer

Oavsett om du har en resa släpvagn eller en som bara bär last, lägga elbromsarna det kommer att ge dig snabbare stopp makt och kontroll. Korrekt ledningsdragning släpvagnens elektriska bromsar är kritisk men inte svårt. Instruktioner
1

Installera en sju-vägs platta kontakt blade RV. Cut-off trailern fyra-polig elkontakt och skala 1/4 tum av isoleringen från varje tråd.

Sju-vägs flat RV kontakten har sex flata flatstiften arrangerade i ett cirkulärt mönster med en rund kontakten i mitten av pluggen.
p Om du tittar på den plana klingan trailern kontakten från den avlägsna änden, änden som ansluts till dragfordonet, den har två platta kontakter på topp när flänsen är vänd uppåt , två på botten, en på vänster sida och en på höger sida

Anslut den befintliga släpvagn ledningarna och nya ledningar bromsen via denna färgkod:.

Överst till vänster: svart tråd , 12-volts batteri

Överst till höger:.. brun tråd, svans och varselljus

Vänster: grön tråd, högersväng och bromsljus

Höger:. yellow tråd, vänstersväng och bromsljus

Nederst till vänster:. blå tråd, broms controller tråd

Nederst till höger:.. vit tråd, jordkabel
2

Run en bit av 10/2-gauge bromsvajern från vänstra hjulet åt höger hjul längs släpvagnsaxeln. Fäst tråden på axeln med buntband.
3

Run 10/2 bromsvajern från släpet kontakten till höger hjulbroms fästplatta längs ramen. Fäst bromsvajern till trailern ram med trådklämmor.
4

Anslut svart 10/2 tråd som kommer från släpet kontakten till en av de högra hjulet trådar. Det spelar ingen roll vilken, de är inte polariserade. Anslut den vita 10/2 kabeln till den andra höger hjul tråd med 10-gauge lödfritt kontakter.
5

Anslut svart 10/2 tråd zip-knuten till släpvagnsaxeln till en av de vänstra hjulet ledningar. Det spelar ingen roll vilken, de är inte polariserade. Anslut den vita 10/2 kabeln till den andra vänstra hjulet tråd med 10-gauge lödfritt kontakter.
6

Splice den svarta bromsvajern från vänstra hjulet åt höger hjul svart bromsvajern med 10-gauge Scotch-lås.
7

Splice den vita bromsvajern från vänstra hjulet åt höger hjul vita bromsvajern med 10-gauge Scotch-lås.
8

Gör en jordanslutning. Borra ett 1/4-tums hål i trailern frame tungan. Skrapa färgen bort en 1-tums diameter Området runt hålet på ena sidan av ramen. Coat det skrapade området med dielektriskt fett för att hålla korrosion borta. Installera en 1/4-tums med 1-tums galvaniserad bult med en galvaniserad bricka och låsbricka på skrapats och smorda sidan av släpvagnen ram.
9

Anslut en 10-gauge vita kabeln från trailer jordanslutning till ramen jordning bulten. Fäst tråden på bulten med en lödfritt 10-gauge ögon kontakt.
10

Anslut 10/2 vita kabeln som kommer från hjulbromsarna till grundstötningen bulten med en lödfritt 10-gauge eye sladdkopplingsdonet . Coat grundstötningen bulten och kontakter med dielektriskt fett för att förhindra korrosion.
11

Anslut 10/2 svart kabel som kommer från hjulbromsarna till det nedre vänstra blå tråd, broms controller tråd på sju sätt flat RV kontakten.
12

Installera en utbrytning batterilåda till släpet tungan. Montera utbrytningen byta till släpvagnen tungan.
13

Anslut utbrytning sladdar. Anslut en av de blå trådarna från utbrytningen byta till den svarta kabeln går till släpets bromsar. Anslut den andra blå kabeln från utbrytningen byta till den blå tråden i batterilådan. Anslut den vita kabeln från batteriet rutan till grundstötning bulten på släpet inramar.
14

Test släpets broms anslutningar. Hitch släpvagnen till dragfordonet, anslut sju-vägs flat RV plug tråd kontakten och aktivera utbrytningen omkopplaren genom att dra i säkerhets-kabeln. Dra släp med dragfordonet och se om bromsarna tillämpas. Om det finns ett motstånd mot dragfordonet, då bromsarna fungerar. Släpp utbrytningen switch och tillämpa regulatorn fordonsbromsen under körning. Släpvagnsbromsar bör tillämpas i proportion till hur mycket tryck du ansöker till bromsen styrenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117092.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.