Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man tar bort en svart vattentank på en RV

En funktion som många RV ägare finner tilltalande om deras RV är förmågan att resa i en fristående fordon. En svart vattentank är en komponent som gör detta möjligt. Svart vattentankar håll avfall från toaletten tills avfallet kan spolas in i en godkänd dumpning station. När en svart vattentank misslyckas, kan den avlägsnas och bytas ut som de andra komponenterna på en RV. De flesta RV ägare kan åstadkomma detta själva med verktyg som de brukar bära på sin husbil. Saker du behöver
Gummihandskar
Skruvmejsel
skiftnyckel kilar
Wheel
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

Ta bort RV toalett. Stäng av vattnet källa till RV. Titta på baksidan av toaletten och koppla loss vattenslangen. Använd en skruvmejsel och skiftnyckel för att ta bort de två muttrarna vid basen av toaletten. Lyft toaletten och placera den ur vägen. Greppa toaletten flänsen och vrid det medurs för borttagning.
2

Tryck på pedalen nödbromsen. Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulen. Klättra på taket av RV. Använd en skruvmejsel för att koppla bort taket anslutning ventilationsskorstenen från ventilationsskorstenen. Vänd röret ventilationsskorstenen moturs för att lossa den från den svarta vattentanken.
3

Klättra ner och glida under RV. Identifiera alla ledningar som leder till endera sidan av svarta vattentanken. Dessa trådar är för sensorer som finns i tanken och bestämmer, om tanken är full. Använd en skruvmejsel för att ta bort dessa trådar.
4

Identifiera dumpventil längst ner i det svarta vattentanken. Denna ventil används för att tömma tanken i en godkänd soptipp station. Använd en skruvmejsel för att ta bort ventilen från svarta vattentanken.
5

Identifiera de två metallband eller vinkeljärn som håller den svarta vattentanken på plats. Placera en domkraft under den svarta vattentanken. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller metallband eller vinkeljärn på plats. Sänk svarta vattentanken till marken med domkraft. Manövrera tanken att ta bort det från under RV.
6

Håll svarta vattentanken i ett stycke, om det alls är möjligt under borttagningen. Ta tanken till RV Supply Center för att köpa en exakt kopia för utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117065.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.