Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man laddar djupurladdningsbatteri Snabb

Om du har djupurladdningståliga 12-volts batterier som du använder ofta, kommer de att förlora sin makt om du inte laddar dem regelbundet. De kommer även släppa sig över tid utan att användas. Om du inte ger ett batteri en långsam laddning varje natt, kan du själv behöver ta ut en snabbt. Tvärtemot vad många tror, ​​kan det vara tryggt att snabbt ladda ett batteri så länge laddaren inte överskrider spänningen. För vissa batterier, är snabb-laddning inte är möjligt, så kolla med en expert om ditt varumärke. Den exakta laddning metoden också kan variera beroende på instruktionerna för din laddare. Saker du behöver
Snabbladdare
10-gauge (eller större) trådar med batteriklämmor
Visa fler instruktioner
1

Få en snabb laddare som har en amplitud betydligt större än din vanliga laddare, men har en fast spänning lika stor som din djupurladdningsbatteri, som bör vara i 12 - till 14-volts sortiment. Bli inte en laddare med en större spänning.
2

Anslut batteriet till snabbladdare. Medan hookup instruktionerna kan variera beroende på laddaren, ansluter du vanligtvis de positiva terminalerna tillsammans med tråd och sedan de negativa terminalerna. Använd 10-gauge wire eller större.
3

Anslut laddaren till ett vanligt 120-volts uttag.
4

Slå på laddaren och titta på dess laddning ljus. Vanligtvis innebär en orange-eller bärnstensfärgat ljus att batteriet laddas.
5

Vänta tills batteriet laddas, indikeras med laddningslampan byta till grönt, och sedan stänga av laddare. Det kan ta så lite som en timme, beroende på typ av laddare och hur mycket batteriet var urladdat.
6

Koppla bort laddaren, koppla bort kabeln från batteriets minuspol och sedan kabeln från pluspolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117053.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.