Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man reparerar den Glasfiber tak på en RV

De flesta RV kroppar är byggda främst från glasfiber, ett slitstarkt, lätt material som inte rostar som metall. Husbilar tillbringar långa timmar på vägen, och över tiden tak skador kan uppstå. Detta kräver en reparation så snart som möjligt för att undvika vattenskador i RV. Glasfiber kan återställas till sin ursprungliga styrka med lager av armerad glasfiber matta som är mättade med en katalyserad harts. När den görs rätt, kommer en reparation så länge som de omgivande glasfiber. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Andningsskydd
Dye grinder
Rags
Aceton
fiberglasmatta
Gummihandskar
glasfiberharts
Catalyst
Small hink
Rör stick
4-iInch filtrulle
Air roller
200-slippapper
slipblock
Gel coat
båtvax
Visa fler instruktioner
1

Sätt på en respirator och skyddsglasögon. Slipa direkt på skadan med ett färgämne slipmaskin tills all sliten och skadade materialet mals slät och bildar en skogsdunge i glasfiber. Gradvis nedtrappning av väggarna i lunden för att ge reparera en maximal mängd av yta att binda till.
2

Rengör ytan på det skadade området med en trasa och aceton. Avlägsna allt damm och andra rester som kan finnas på ytan.
3

Riv det första lagret av glasfiber matta så den passar i botten av dungen i det skadade området. Gör varje följande skikt 1/2 tum större än den förra för att följa avsmalning av dungen. Använd så många lager som det tar att överföra skadan tillbaka till sin ursprungliga tjocklek.
4

Ta på gummihandskar och lägg katalysator till en liten hink av plast, enligt rekommendationerna på behållarna. Rör om katalysatorn i hartset noggrant med en omrörningsstav.
5

Blöt ut ytan av dungen med hartsblandningen, med användning av en 4-tums filtrulle. Applicera den minsta lager av matta till lund först och mätta den med harts, med filt rullen. Ta bort eventuella luftbubblor som fastna under mattan, med hjälp av en luft-rulle. Upprepa denna process för varje lager tills reparationen är i nivå med de omgivande glasfiber. Låt reparationen härda.
6

Sand ytan av reparationen jämn med hjälp av 200-grit sandpapper på en slipkloss. Sand reparation tills det är nivå och kanterna smälter in med omgivande glasfiber. Rengör ytan med en trasa och aceton.
7

Lägg katalysator till en liten hink med gelcoat som matchar din RV gelcoat, och blanda det tillsammans med en uppståndelse pinne. Applicera gel coat till reparation med hjälp av en filt vals. Låt första skiktet härda och sedan lägga till en annan tung rock. Låt gelen pälsen hårdnar.
8

Applicera ett tjockt lager av båt vax på ytan av reparation och låt den torka. Buff reparation till en glans med en ren trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117020.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.