Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

RV Kolmonoxid Alarm Replacement

Människor reser och sover i ett fritidsfordon (RV) kan löpa större risk för koloxidförgiftning eftersom det finns fler potentiella källor av kolmonoxid. Ordentlig ventilation i en RV tar mer eftertanke än det gör i ett hem. Felaktig användning av RV matlagning spishäll och ugn, kan avgaser läckor och bärbara värmare leder alla till farlig uppbyggnad av kolmonoxid. En kolmonoxid larm är en viktig säkerhetsfunktion. Nyare modell husvagnar har larm hårdkodade till fordonet, äldre fordon har oftast batteridrivna larm. Du måste då byta båda dessa larm. När man byter Larm

Enligt MTI Industries, en tillverkare av larm kolmonoxid för husvagnar, bör kolmonoxid larm bytas vart femte år. Efter fem år, larmen blir mindre tillförlitliga. Du bör också byta ditt larm kolmonoxid, om det inte fungerar när du testar det. Test larm varje vecka när du aktivt använder din RV. Också testa larmet första sak när du tar en RV av lagring för aktiv användning.
Välja rätt Alarm


När du byter ditt larm kolmonoxid, välj en som har testats av Underwriters Laboratories (noterat av en UL på etiketten) och som är speciellt utformad för husvagnar. RV kolmonoxid larm måste vara mer robust än larm för hemmabruk. De upplever vibrationer från bilkörning och utsätts för fler gaser och kemikalier än en typisk hem larm. De två främsta tillverkarna av larm kolmonoxid för fritidsfordon är MTI Industries med Safe-T-Alert-system och Quantum Group med COSTAR systemet. Generellt är det enklast att byta ut ditt befintliga larm med en av samma modell.

För hårdkodade larm, måste du följa tillverkarens anvisningar exakt när du ansluter din ersättare larm till bilens 12V-system.


Byta Monterade enheter

Äldre husvagnar inte ha hårdkodade larm kolmonoxid. I så fall har du förmodligen en väggmonterad enhet som är batteridriven. När du byter ut din väggmonterad enhet, vilket du bör också göra vart femte år, se till att det är i den bästa platsen för att erbjuda det bästa skyddet. Mount kolmonoxid larm i de områden där kolmonoxid är mest sannolikt att ackumuleras. Ett larm i köket och en annan nära sovrummet är en bra plan. Placera båda cirka 5 meter från golvet. Kom ihåg att byta batterier i monterade larm på ett regelbundet schema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117017.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.