Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur att sanera RV Tankar

Fristående campare och husvagnar har normalt tre tankar-ett svart-vattentanken, en grå-vatten tank och en färskvattentank. Rutinmässigt underhåll kan förebygga kostsamma reparationer. Hålla tankar som inte är tillräckligt bibehållen kan tillåta fast avfall för att bygga upp, vilket kan skapa blockeringar och leda till systemfel. En färskvattentank som inte är regelbundet saneras kan möjliggöra tillväxt av bakterier och orsaka vattenpump misslyckande. Korrekt underhåll och sanering kommer att förhindra lukt, förlänga livslängden på spillvattentank och se till att din färskvattentank kan leverera rent dricksvatten. Saker du behöver
Klorblekmedel
RV tank underhåll kemiska
RV tank Deodorizer
Visa fler instruktioner
Sanitizing den färskvattentank
1

Bestäm kapaciteten hos din färskvattentank. Späd en kvarts kopp blekmedel i en liter vatten. Denna lösning kommer att behandla 15 liter.
2

Stäng av alla kranar och stäng alla dräneringsventiler. Öppna färskvattentank fylla pipen och häll blekmedel i tanken. Använd ett drickbart vatten slang för att fylla tanken med färskvatten.
3

Växla vattenpumpen till "On" läge och slå på alla kranar inuti RV för att avlägsna luft från linjer. När du får en stadig ström av vatten, stänga kranen av. Bli inte rädd av lukten av klor. Tanken
4

Refill och låt det sitta i tre timmar.
5

Öppna alla kranar, ventiler och rörledning avlopp och dränera hela VVS-system. Fyll på färskvatten tanken med rent vatten. Låt vattnet rinna i flera minuter för att spola systemet.
6

Stäng alla kranar och stänga avloppet och ventiler tank. Den färskvattentank är nu sanerad och klar för användning. Och
Sanitizing Black-och gråvatten Septitankar
7

Drain skölja svarta vattentanken. Stäng ventilen och tillsätt flera liter vatten i botten av tanken för att hjälpa till att lossa något fast avfall återstår i tanken. Spola den rekommenderade mängden tank underhåll lösning i toaletten och in i tanken.
8

Töm gråvatten tank. Stäng ventilen och häll en liten mängd av en kemisk lösning i diskhon avlopp. Du kan köpa en mängd olika kemiska lösningar för att behålla dina tankar. Undvik lösningar som innehåller formaldehyd.
9

Undvik att använda toalettpapper som inte är särskilt utformad för att användas i en RV. Rutinmässig användning av tank rengöringsmedel och deodoranter kommer att hjälpa till att bryta ner fast avfall och förhindrar lukt. Häll aldrig fett eller matrester ner i avloppet i en RV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117013.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.