Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

RV Propan Kylskåp Reparation Felsökning

husvagnskylskåp brukar köras på propan eller batterier (DC eller AC-läge). De fungerar därför annorlunda från hemmet elektriska kylskåp och kräver särskilda underhållsåtgärder. Oavsett om du boondocking eller vistas på en full service RV park, följa några tips hjälper dig att felsöka, reparera och underhålla ditt kylskåp RV propan. Kontrollera Panel Propan och inställningar

Kontrollera din RV kontrollpanel för att identifiera mängden propan i din tank. Fyll på den om det behövs. Kontrollera att propan nivå är fylld till 80 procent kapacitet för att medge gasexpansion då den omgivande temperaturen stiger. Kontrollera att din GASOLREGULATORN växlar till "On" läge. Kontrollera att funktionsväljaren på kylskåpet är inställt på "Gas". Om gasolflaskan nyligen fyllda, rensa luften från gasledningen genom att trycka på strömbrytaren "Off" och sedan "On" för att starta en ny tändningssekvens. Kontrollera för propan läckor genom att applicera flytande tvål till kontakterna. Byt kontakterna om bubblor.
Level din RV

Propan husvagnskylskåp verka genom absorption, där flytande ammoniak strömmar in i en förångare som innehåller vätgas att inleda nedkylningen. Om en RV är parkerad på en sluttning, kan ammoniak ansamlas i förångaren slangen och orsaka kylaggregat skador. För att minimera kylproblem och förhindra kylaggregat skador, placera en liten bubbla nivå på ett kylskåp hylla eller bänk. Justera parkering vinkeln på din RV tills kylskåpet står plant.
Ventilera ditt kylskåp
Soot

, rost och smutspartiklar samlas i friskluftsintaget och övre luftutsläppen och kan påverka både brännaren och lågan sensor. Rengör all sot, rost och partiklar smuts på insidan av friskluftsintag och övre luftutsläpp med tryckluft och en mjuk trasa. Du kan behöva installera en fläkt inuti baksidan av kylskåpet för att öka luftflödet genom kondensorn fenor.
Kontrollera kylskåpets temperatur

Propan kylskåp kan ta upp till 24 timmar för att svalna, så kör ditt kylskåp över natten före användning. Pre-cool objekt i ett hem kylskåp om möjligt. Bifoga ett litet kök termometer på insidan av kylskåpet för att bekräfta att temperaturen håller sig under 40 grader Fahrenheit. Kontrollera tätheten i kylskåpsdörren tätning genom att sätta in ett papper längs olika delar av kylskåpsdörren. En intakt tätningen skapar motstånd när du försöker ta bort papperet, en läckande tätning skapar inget motstånd. Byt tätningen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117012.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.