Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur att bogsera en RV

Fritidsfordon ger frihet att utforska landets vägar och stigar samtidigt som alla bekvämligheter i ett hem när du väl är där. Det finns många typer av fritidsfordon trailers, inklusive resor släpvagnar, femte hjul släp, och hopfällbara vagnar camping. Och dessa husvagnar finns i alla storlekar och vikter. Resor trailers är bland de mest prisvärda och flexibla alternativ, men många människor är osäkra på hur man säkert bogsera en RV släpvagn. Saker du behöver
Dragfordon
RV trailer
Anti-sway systemkamera Review Säkerhetskopiera eller spotter
Visa fler instruktioner
Köpa en RV
1

Matcha RV till kapaciteten hos dragfordonet. Full-storlek skåpbilar och tunga lastbilar är populära dragfordon, men inte alla bilar kan dra alla husvagnar. Rådgör med din fordonstillverkare att bestämma säker maximal släpvagnsvikt. Välj en RV som väger betydligt mindre än den maximala för att möjliggöra för vikten av dina personliga tillhörigheter.
2

Välj en anti-sway systemet. Även om inte ett krav, anti-sway system gör RV hanteringen mycket enklare och säkrare. Fråga RV återförsäljare att rekommendera ett system som kommer att arbeta med ditt fordon. Vissa system är komplicerade och kan verka skrämmande, så be om en demonstration. Addera 3

Lasta RV med personliga saker. Balansera vikten så mycket som möjligt från framsidan till baksidan och sida till sida. Stuva alla lösa eller ömtåliga föremål i skyddande behållare.
Hitching Up
4

Hitch RV till dragfordonet. Använd tungan domkraft för att lyfta RV trailern tunga nog att rensa skumt. Försiktigt tillbaka upp dragfordonet tills skumt är i linje, och sänk tungan uttaget tills dragkroken glider på plats. Använd en backup kamera eller spotter, som exakt inriktning är knepigt.
5

Fäst anti-vingla barer enligt tillverkarens anvisningar. Fäst kedjorna och bromsledningen till ramen för dragfordonet och koppla in den elektriska pigtail till dragfordonet kontakt. Testa RV lampor, inklusive blinkers och bromsljus.
6

Höj utjämning benen och ta bort stoppklossar. Lyft tungan jack benet tills RV fullt stöd av dragfordonet.
7

Gå runt bilen och se till att trapporna upp, sänkte antennen och alla slangar och rep anslutningar har frånkopplad.
8

Kontrollera däcktrycket. Alltid hålla däcken är pumpade till tillverkarens specifikationer för förbättrad hantering och bränsleekonomi.
Körning, Säkerhetskopiera och frånkoppling
9

hålla en jämn hastighet när det är möjligt. Tillåt extra följeavståndet, som ett fordon bogsering en RV tar mycket längre tid att sluta. Bromsa mjukt och jämnt för att minska slitaget. Vid bogsering RV nerför branta berg kvaliteter, använd en lägre växel. Motorn kommer att bidra till att minska RV, vilket minimerar behovet av att använda bromsarna.
10

Välj breda, väl underhållna vägar och motorvägar medan du lär dig att bogsera RV. Försök aldrig snäva svängar tills du anpassa sig till RV: s svängradien.
11

fram till en ny RV park under dagtid när det är möjligt. Använd en backup kamera eller spotter att hjälpa manövrera RV in en back-i rymden. Den Hitch bildar en pivot punkt, vilket gör att säkerhetskopiera krånglig. Medan säkerhetskopiering, vrida ratten i motsatt riktning från det sätt du vill ha den bakre delen av vagnen att röra sig. Låt dragfordonet att följa vagnens rörelse, noga med att inte vikas.
12

Sänk tungan jack benet och koppla den elektriska fläta, anti-vingla barer, kedjor och bromsledningen. Placera stoppklossar och sänka utjämning benen. Om RV park har fullständig anslutning, anslut el, vatten och avlopp.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117009.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.