Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur ofta ska du ersätta RV däck?

Miljontals människor reser i en RV varje år. Precis som bilar, husvagnar behöver bra däck för att köra på ett säkert sätt. Det är oftast lätt att avgöra när du ska byta bildäck eftersom slitbanan slits ut. RV däck, å andra sidan, kan monteras i flera år och inte ser ut att behöva förändras. Däckets slitbana kommer att se perfekt eftersom de flesta husvagnar är bara kört några tusen miles per år. RV ägare måste se till andra faktorer än däckets slitbana för att bestämma när du ska byta däck. Däck Visual Kontrollera

visuellt kontrollera varje däck minst en gång i månaden. Titta inte bara för slitbanan slitage men efter andra tecken på däck försämring. Äldre däck kan ha sprickor i sidoväggarna. Även små sprickor kan avse ett däck bör ändras. Gnuggar på däcket eller däcken skadas är också indikatorer ägare bör överväga att byta däcket.
Däck Försämring

Däck kan försämras vid olika skattesatser baserade på deras omgivning. Värme kan spela en faktor. Däck som finns på fordon som lagrats i öknen kommer att behöva förändras snabbare än däck som lagras på fordon som är i kallare miljöer. Försämring är också orsakas av solljus. Däck som är tillåtna att exponeras för solen kommer att försämras snabbare än däck som omfattas. RV ägare bör överväga dessa miljöfaktorer när man beslutar att byta däck.
Kontroll Däck Ålder
Look

på sidoväggen av ett däck för att bestämma dess ålder. Sedan år 2000 har varje däck identifieringsnummer inkluderade vecka och år däcket tillverkades. De fyra sista siffrorna i däckets identifikationsnummer visar veckan och året däcket gjordes. Till exempel, om de fyra sista siffrorna är 3509, då däcket tillverkades på 35: e veckan av 2009. Fem år från dagen för tillverkningen anses vara en bra tidpunkt för ett däckbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/117004.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.