Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur Wire en RV batteri i en parallell serie

Batterier är viktiga i en RV. De är ofta den enda strömkällan medan på vägen. RV: s traditionellt utrustade med 6-volts deep-cycle batterier som är anslutna i både serie och parallellt för att ge en långvarig 12-volts strömkälla. Anslutande batterier i serie kommer att resultera i den kombinerade spänningen på batterierna och koppla dem parallellt kommer att kombinera kapaciteten hos batterierna. Saker du behöver
Startkablar
Visa fler instruktioner
Wiring RV batterier i serie
1

ordna batterierna kopplas i serie så att den positiva terminaler på ett batteri är bredvid de negativa terminalerna på intilliggande batteriet.
2

Anslut en bygel kabeln mellan pluspolen på ett batteri och de negativa terminalerna i intilliggande batteriet. Om du ansluter fler än två batterier i serie, fortsätter detta mönster. Du kommer att vara kvar med en öppen negativa terminalen på det första batteriet i serien, och en öppen positiva terminalen på sista batteriet i serien.
3

Fäst den positiva kabeln från RV till den negativa terminalen på det första batteriet i serien, och minuskabeln från RV till den positiva polen på den sista batteriet i serie för att slutföra jobbet.
Wiring RV batterier parallellt

4

Ordna batterierna kopplas parallellt så att de positiva terminalerna på ett batteri är bredvid de positiva terminalerna i intilliggande batteriet, och så att det sista batteriet kopplas parallellt kan ha en jumper kabel ansluten mellan den och den första batteriet som ska anslutas.
5

Bifoga en jumper kabel mellan den positiva polen på ett batteri och de positiva terminalerna i intilliggande batteriet. Om du ansluter fler än två batterier parallellt fortsätta att ansluta liknande-terminaler i varje batteri. I det här exemplet skulle du sedan ansluta den negativa terminalen på det andra batteriet till den negativa polen på tredje batteriet. Avsluta genom att ansluta liknande-terminaler mellan den första och den sista batterier.
6

Fäst den positiva kabeln från RV till den negativa terminalen på något av batterierna parallellkopplade, och minuskabeln från RV till den positiva polen på samma batteri, och du har lyckats fast batterierna parallellt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116995.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.