Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Gör det själv Camper Van

Kommersiella van campare, såsom Roadtrek och Pleasureway, är fantastiska maskiner. Dessa husvagnar är lättmanövrerad, få anständiga gas körsträcka och har alla bekvämligheter i ett hem. De kommer också med enorma prislappar. Bygga en gör-det-själv husbil kostar mycket mindre pengar, men är mycket mer arbete. Någon händig med verktyg och som har tid kan bygga en RV van. Välja en Van

bästa skåpbilar för att bygga din egen husbil från är Sprinter-serien, som är tillverkade av Mercedes men säljs under Dodge och Freightliner namn också. Dessa skåpbilar har tillräckligt med utrymme för att tillåta den genomsnittliga personen att stå upp i dem. Också, Sprinter skåpbilar finns på en mycket lång hjulbas modell, vilket i kombination med den mycket goda betyg bränsle körsträcka, gör detta till en utmärkt bas för en gör-det-själv husbil. Medan dyrt initialt, flera faktorer gör dessa ett klokt val för detta projekt. Dessa faktorer inkluderar storlek, låg bränsleförbrukning och reliability.Full-format inhemska skåpbilar används också som bas för att bygga en RV, men det är nödvändigt att faktor i kostnaden för att höja taket när man jämför bilar. Att höja taket är inte ett DIY-projekt, men det finns företag som Sportsmobile, som erbjuder denna tjänst.
Förbered Vehicle


Om man kan hittas, starta projektet med en last-typ van, eftersom det inte blir någon inre för att ta bort. Men om det startar med en passagerare van, är det första steget för att avlägsna allt av interiören trim och paneler från bakom framsätena till de bakre dörrarna. Nästa, kör några elektriska ledningar för belysning och uttag. När detta steg är färdigt, isolera van med spray skum, såsom Great Stuff eller en liknande produkt. Använd handskar och skyddskläder under denna fas av bygget som det gör en enda röra. Planerar att använda flera burkar av detta material. Spraya skummet rikligt i alla tillgängliga områden och sedan trimma jämnhöjd med höjden av ribborna i van sidoväggarna. Ribborna är exponeras när det inte finns någon invändig klädsel, såsom i en last van. Ett verktyg för att skära mycket skum kan tillverkas med en 24-tums båge sågbladet. Gör handtag på bladet genom att fästa en kort längd av plugg till vardera änden av bladet med en skruv. Håll bladet platt mot revbenen och såg mycket skum med en back-och-tillbaka rörelse.
Inredningen

Efter fullt isolerande van , fästa paneler till sidoväggarna för att försköna insidan och skydda den isolerande skum med självgängande skruvar med dekorativa omslag. Fäst panelerna till revbenen i walls.Rip 1-tums-by-1-tums dubbar från 2-by-4 timmer att göra innerväggar för garderober eller ett badrum. Fäst paneler på bultarna med en kombination av klamrar eller små dyckert och konstruktionslim. Använd 2-av-2 virke och plywood för att konstruera en kombination säng och matplats område. Placeringen av denna funktion beror på personliga preferenser, men en längre säng kan göras längs en sida wall.Custom göra skåp för att passa krökningen av väggen för ett professionellt utseende och maximal användning av tillgängligt utrymme. Prefabricerade skåp kommer att arbeta i en nypa, men är betydligt tyngre och gör det svårare att passa hyllor och lådor där du vill ha dem.
Vitvaror

inbyggd RV-typ propan apparater kan installeras, kommer att göra det kräver att anställa en licensierad gas montör för att installera rätt tank-och gasledningar. Det är mycket billigare och mycket enklare att använda en portabel spis propan lägret för din matlagning arbetsuppgifter. En liten mikrovågsugn är praktiskt för de snabba måltider also.A permanent installerad toalett och dusch kan vara önskvärd, eller en porta-potta kan vara tillräcklig för dina behov. Valet, som allt annat när du bygger din egen RV, är ditt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116994.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.