Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Yamaha Blaster 2 Stroke Jetting Tips

Yamaha Blaster är en encylindrig, tvåtakts fyrhjulsdriven ATV. Den motorkonstruktion är derivat av Yamaha Banshee inline twin två-takt, som är väsentligen samma motor som den berömda Yamaha RD och RZ tvåtakts gatan cyklar. Den Blaster design är ena halvan av Banshee designen. Liksom alla två-taktare, förgasarbestyckning och tuning är avgörande för optimal prestanda. Mikuni Förgasare

Yamaha har alltid varit partisk för Mikuni förgasare. Den Blaster singel 26 mm carb är i linje med Yamaha traditionen. Medan Mikuni förgasare är något annorlunda än andra märken och göra förgasare med varierande funktioner, alla förgasare gör samma sak: blanda gas och luft tillsammans. När blandade, är den finfördelade gas /luftblandning levereras till förbränningskammaren för detonation.
Tuning din förgasare
Gas

i sig är inte speciellt brännbar. Gas måste vara blandade eller "finfördelade" med luft i en fin dimma. Dimman ger de två kritiska komponenter för något att bränna: bränsle och luft. Stämma förgasare handlar om att leverera rätt förhållande mellan bränsle och luft till förbränningskammaren i rätt mängd vid rätt tidpunkt.
Förgasare kretsar

Förgasare kretsar är inte som elektriska kretsar. En förgasare krets är en mekanisk ledning eller ett rör som levererar bränsle till venturi av förgasaren. Venturi är öppningen i förgasaren genom vilken luft dras genom motorns vakuum. Varje krets styrs av en stråle, som huvudsakligen är ett litet hål eller ett munstycke, vars storlek dikterar volymen av bränsleflödet. Addera Jet /ciruit Range

Varje krets har en stråle och varje stråle påverkar en särskild varvtalsområde hos motorn. Piloten jet påverkar den lägsta delen av varvtalsregistret: tomgång till en åttondel eller en fjärdedels gas. Nålen jet påverkar det bredaste i mitten varvtal från en åttondels gasreglaget till tre fjärdedelar gaspådrag. Huvudmunstycket påverkar högsta varvtalsregistret från tre fjärdedelar strypa till fullgas, som ibland kallas WOT eller "full gas."
Faktorer som påverkar Jetting

fuktighet, höjd och temperatur påverkar tonerna av din motor. Detta beror på att de ändrar det relativa förhållandet mellan luft och gas. Till exempel, om din förgasare är inställd perfekt i en miljö, då du flyttar till högre höjd, kommer luften att bli tunnare. Med mindre luft kommer det att bli relativt mer gas i bränsle /luftblandning, vilket sägs vara "rikare." Om temperaturen sjunker, blir luften tjockare, så det är relativt mer luft i bränsle /luftblandning, vilket sägs vara "smalare".
Tuning Systematiskt
< p> Det är viktigt att veta vilka villkor som kommer att orsaka din motor att köra alltför magert och vilka villkor som kommer köras alltför rika. Att veta vilka kretsar styr vilken del av varvtalsregistret är också kritisk. Mycket sällan kommer du byter en pilot jet. För tomgång justeringar, kan du använda tomgångsskruven. Om motorn går bra vid full gas men myrar i mitten, vet du att du behöver för att fokusera på nålen jet. Om det motsatta är sant, du vet att du behöver arbeta på huvud munstycket. När du har isolerat som jet behöver uppmärksamhet och om det behöver bli rikare eller smalare, göra små, systematiska förändringar. Bara ändra strålen till en storlek mindre eller större och notera effekten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116970.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.