Hur du ändrar bromsar i en 2001 Honda Sportrax Quad

Din 2001 Honda Sportrax är utformad för att ge dig år av off road kul, och med ett namn som Honda du bör förvänta sig att tillförlitligheten. Eftersom Honda har alltid varit pålitlig och påstår att sätta kunden först, har de gjort saker som att ändra din bromsbelägg ett förenklat uppgiften. Bromsarna på din ATV är ganska lika till bromsarna på de flesta Honda bilar i dag, så om du har gjort en broms jobb på en bil, bör du mår bra hemma med din ATV Saker du behöver
Golv jack
Jack står
träbit
Stoppklossar
Liten prybar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Nya bromsok bultar
Momentnyckel
Visa fler Instruktioner
frambroms
1

Park din ATV på en plan yta och chock av bakhjulen. Lossa hjulmuttrarna på båda framhjulen, men ta inte bort dem. Lyft framsidan av ATV i luften med en domkraft och träbit under motorn. Endast lyfts tillräckligt högt för hjulet att komma igång. Placera domkraften under främre änden för säkerheten. Ta bort hjulen nötter och hjul.
2

Ta bort pluggarna pin pad på den yttre basen av bromsok med en hylsa och spärrskaft. Lossa pad stiften i samma herrgården. Ta bort bromsok montering bultar och kasta dem. Öppna locket på huvudcylindern och sifon bromsvätskan med en handpump tills huvudcylinder är halvfullt, om det behövs.
3

bromsbelägg fästa kolven bända mot dynan med en bändjärn att komprimera kolven i bromsoket borrningen. Ta pad stiften och ta bort de gamla kuddar. Ta bromsklossfjädern. Installera de nya kuddar och bromsklossfjädern som de togs bort.
4

Rikta in hålen i de nya kuddar med bulten pad stift hål i tjocklek och installera pad stiften. Montera bromsoket på knogen och över rotorn. Installera nya bromsok bultar och dra åt till 22 foot-pounds. Dra åt pad stiften till 13 foot-pounds. Montera Pan Stickproppar och dra åt till 2,2 foot-pounds. Upprepa processen för den motsatta sidan.
5

montera hjulet och hjulmuttrar. Avlägsna domkraften och sänk den främre till marken. Dra åt hjulmuttrarna med 47 foot-pounds. Kom ihåg att pressa bromsarna några gånger för att ställa in bromsarna innan du försöker rida din fyrhjuling.
Bakbromsarna
6

Chock bort framhjulen. Lossa de bakre hjulmuttrarna, men ta inte bort dem. Lyft den bakre delen av quad i luften med ordet jack och block av trä. Placera domkraften under quad för säkerheten. Ta bort de bakre hjulmuttrarna och hjul.
7

Avlägsna skruvsäkringssystem inom bromsslangar till armen. Ta bort bromsok montering bultar och lyft bromsok från rotorn. Bänd kolven i hålet med en brytjärnet mot de gamla bromsbeläggen. Ta bort pad stiften, låsbrickan och gamla bromsklossar.
8

Verifiera bromsklossfjädern inte har flyttats och installera nya kuddar till bromsoket. Rikta in hålen i de nya kuddar med hålen pad stift på bromsoket. Installera en ny låsbricka och pad stift att bromsbeläggen. Ställ bromsok på plats på rotorn och dra åt bultarna till 22 foot-pounds.
9

Ställ fästet gummislangen på plats och montera bulten. Dra åt pad stiften till 13 foot-pounds. Justera parkeringsbromsen och installera hjulen i hjulnaven. Montera hjulet muttrarna med handkraft. Avlägsna domkraften och sänk quad till marken. Dra åt hjulmuttrarna med 47 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118822.html

Previous:
Next: No

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.