Hur man byter en Kawasaki 3010 Mule Vattenpump

Kawasaki Mule 3010 utility vehicle drivs av en 617 cc fyrtakt, vätskekyld V-twin motor. En kamaxel driven vattenpump cirkulerar frostskyddsmedel hela motorn, kylare och front slutväxeln växellådan. Vattenpumpen är inrymt på den vänstra sidan av motorn, precis bakom momentomvandlaren fallet. Vattenpump misslyckanden är oftast ses som ett frostskyddsmedel läcka, som utgår från ett litet hål i botten av vattnet pumphuset. Detta "avslöjande" hål avsiktligt placerade för att signalera att vattenpumpen interna tätningar har äventyrats. Flera stora komponenter skall avlägsnas från Mule, i syfte att ersätta vattenpumpen komponenter eller som hela församlingen. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Breaker bar
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
dräneringskärlet
Momentnyckel
assitant
Avdragare bult (Kawasaki del nej. 57.001-1429) katalog bandnyckel
Punch
Pick
impelleraxel
Impeller
Drive gear
impelleraxel O-ring
Water pumphus
Mekanisk tätning
Packbox
Etylenglykol frostskyddsvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Park mulen på en nivå arbetsyta och dra åt parkeringsbromsen. Dra det bakre hjulet på hjulnavet. Lås upp flaket, med spaken under den främre högra hörnet av sängen och lyft den till en fullt upplyft läge. Låt motorn svalna i två timmar.
2

Lyft Mule bakhjul från marken, med hjälp av en hydraulisk domkraft. Sänk Mule chassi på ett par pallbockar. Ta bort vänster bakre hjulmuttrar lug, med användning av en breaker bar och en socket.
3

Flytta domkraften under vänster sida av axeln bärkonsolen. Placera domkraften sadeln under botten av axelns bärkonsol, sedan använda en liten mängd av tryck uppåt för att lindra den vänstra bakre stötdämparen av Mule vikt. Skruva loss stötdämparen från Mule chassi och axel bäraren, med en spärr och en socket. Långsamt sänka domkraften och rulla bort.
4

Lossa klämmorna som fäster momentomvandlarhuset luftrenaren till momentomvandlaren locket i den vänstra sidan av motorn, och till den extra luftkanalen ansluten till Mule nedre ram järnväg, med hjälp av en platt skruvmejsel. Unbolt luften fästet renare hus, med en spärr, dra sedan luftrenaren bort av momentomvandlaren.
5

Ta bort skruvarna som håller fast ljuddämparen till avgasrören, med en spärr. Skruva loss ljuddämparen från Mule chassi, med en spärr. Demontera värmeskyddet från toppen av den främre avgasröret, med en stjärnskruvmejsel, sedan skruva isär de främre och bakre avgasrör från motorn med en spärr.
6

Skruva ur skruvarna från omkretsen av momentomvandlaren locket, med hjälp av en spärrhake. Dra luckan och packningen av av motorn för hand. Ta bort alla tre bultarna från kylfläkten locket från drivtrumman, remskivan närmast framsidan av motorn, med hjälp av en spärrhake. Dra av locket på trumman.
7

Har en assistent skift Mule till första växeln. Lossa muttern i mitten av remskivan och den drivna - bak - remskiva, med en breaker bar och en socket. Tryck på den bakre delen av den drivna skivan från dig för att lossa drivremmen. Slip drivremmen bort av den drivna skivan, då drivtrumman. Flytta Mule i friläge.
8

Skruva loss enheten och drivna skivans muttrarna för hand. Ta bort de båda remskivorna, med en avdragare bult (Kawasaki del nej. 57.001-1429) och en rem skiftnyckel. Unbolt bakre fallet momentomvandlaren från motorn, med hjälp av en spärrhake, för att avslöja vattenpumpen.
9

Skruva av locket från kylmediet reservoartank, som ligger på höger sida av värmeelementet vid framsidan av motorn. Dra kylvätskebehållaren vattenslang för tappen nedanför kylarlocket, som ligger vänster sida av motorn. Omedelbart placera slangen i ett avlopp pan och låt frostskyddsvätska rinna från reserven reservoaren. Skjut tillbaka slangen över kylaren tapp. Vrid kylarlocket moturs tills det tar stopp, skjut locket ned och fortsätter att vrida huven tills den kan tas bort från radiatorn.
10

Flytta dräneringstråget under den främre motorn cylindern. Ta avloppet bulten från botten av cylindern, med hjälp av en spärr. Låt frostskyddsvätska rinna ur cylindern, sedan skruva bulten på plats för hand. Flytta dräneringstråget under den bakre cylindern och ta bort avloppet bulten från basen av cylindern med en spärr. Dra åt båda drain bultar till 12 foot-pounds, när frostskyddsmedel runnit.
11

skruva isär hasplåt skyddar den främre slutväxeln fall, sitter under den främre delen av Mule, med en spärr. Lossa drain bultarna från kylvätskerören på båda sidor av växellådan, med hjälp av en spärrhake. Dränera frostskyddsmedel från rören, dra sedan åt avloppet bultar till 12 foot-pounds. Ominstallera hasplåten och dra åt bultarna till 22 foot-pounds.
12

Lossa klämmorna som fäster kylvätskeslangarna på framsidan och baksidan av vattenpumpen bostäder, med hjälp av en platt skruvmejsel . Dra slangarna bort av locket tappar. Unbolt locket med en spärr och dra bort den från vattnet pumphuset. Ta den enda bult från det nedre högra hörnet av vattnet pumphuset med en spärr. Dra höljet vattenpump och det tillhörande drevet och pumphjul av av motorn för hand.
13

Vänd huset vattenpump och placera den på en ren arbetsyta, vänd mot drevet på bakre delen av höljet upp. Skjut bort drivhjulet av impelleraxeln för hand. Skjut låspinnen ut från axeln, med hjälp av en stans, dra sedan låsbrickan från axeln.
14

Vänd huset vattenpump över och dra ut impellern och pumphjulsaxeln. Skjut impellern från av drivkugghjulet-änden av axeln. Skjut den återstående låspinnen ur axeln, sedan bort O-ringen från kanalen skär in i axeln under löphjulet s infästningspunkt med en hacka. Inspektera drivhjulet, impeller och impelleraxel efter tecken på skador, såsom sprickor, scoring eller skrovlig. Byt ut skadade delar.
15

Dra den mekaniska sätet ut från pumphjulet-sidan vattnet pumphuset. Kör olja sigill ur huset med en tätning chaufför. Inspektera huset vattenpump för stressfrakturer eller andra fysiska skador som kan tillåta frostskyddsmedel läcka. Byt husets vattenpump, om den är skadad på något sätt.
16

Coat en ny packbox och mekanisk tätning med glykol etylen glykol. Kör oljetätningen i vattnet pumphuset, skjut den mekaniska tätningen på plats.
17

Coat en ny O-ring och impelleraxeln med frostskyddsmedel. Slip O-ringen in i kanalen skuren i pumphjulet-sidan av axeln. Skjut en låstapp i hålet framför O-ringen. Skjut pumphjulet på axeln och över O-ringen. Rotera pumphjulet tills låstappen passar i skårorna skuren i framför pumphjulet. Skjut pumphjulsaxeln i vattnet pumphuset.
18

Skjut en ny låsbricka över drivhjulet-änden av impelleraxeln. Passa in brickan flik med kilurholkningen i vattnet pumphuset. Skjut den återstående låsstiftet i hålet framför låsbrickan. Skjut drevet över axeln, vrid drevet tills låspinnen passar i skårorna skurits i växeln.
19

Montera höljet vattenpumpen på motorn och dra åt den inre bulten till 18 foot-pounds. Återmontera vattenpumpen täcka och dra åt bultarna till 78 tum-pounds. Skjut kylvätskeslangarna på tapparna vattenpumpen och dra åt slangklämmorna.
20

Re-installera momentomvandlaren bakre höljet på motorn. Dra åt de tre skruvarna till 7,6 foot-pounds. Tryck den drivna skivan över transmissionsaxeln och drivblocket över vevaxeln. Skruva löst de remskivsskruvar på plats. Håll remskivorna på plats med en rem skiftnyckel, skruva sedan in skruven remskivan till 56 mul-pounds och den drivna skivan bult 69 foot-pounds. Slip drivremmen över båda remskivorna. Ominstallera kylfläkten locket över remskivan och dra åt bultarna till 78 tum-pounds. Vrid den drivna skivan för hand för att spänna drivremmen. Sätt tillbaka locket momentomvandlaren och packning, dra sedan åt bultarna till 13 tum-pounds.
21

Skjut huset luftrenare på momentomvandlaren locket luftkanal och dra åt klämman. Skjut den extra luftledningen över tappen på sidan av luftrenarhuset och dra åt klämman.
22

Montera ljuddämparen på Mule chassi och dra åt dess bultar för hand. Ominstallera de främre och bakre avgasrör på motorn och löst Efterdra alla skruvarna för hand. Löst åt skruvarna som håller fast avgasrören till ljuddämparen. Re-positionen avgasrören och ljuddämparen tills allt är inriktat. Dra avgasröret-till-motor bultar, följt av avgasröret-till-ljuddämpare bultar till 78 tum-pounds. Dra åt ljuddämparen monteringsbultarna till 22 fot-pounds.
23

Lyft den vänstra sidan av bakaxeln bärkonsolen lätt med en hydraulisk domkraft. Ominstallera den vänstra bakre stötdämparen. Dra den övre och nedre monteringsmuttrarna till 43 foot-pounds. Avlägsna domkraften och skjut det vänstra bakhjulet på den bakre hjulnavet. Skruva hjul muttrarna på plats för hand, dra sedan åt muttrarna till 101 foot-pounds.
24

Lossa avluftningsskruvarna skruvarna framifrån cylindern kylvätskeröret, som löper längs den vänstra sidan av cylindern, och på den övre vänstra sidan av den främre topplocket, med en spärr.
25

Häll en 50/50 etylenglykol frostskyddsmedel och destillerat vatten blandningen i kylaren påfyllningsröret, med hjälp av en tratt. Fyll kylaren långsamt för att driva ut luft genom avluftningsskruvarna hålen. Dra åt avluftningsskruvarna bultarna så snart som frostskyddsmedel börjar sippra ut ur avluftningsskruvarna bultarna. Skruva kylarlocket på plats. Fyll tanken kylvätskebehållaren med frostskyddsmedel och vatten blandningen till märket FULL präglade in i sidan av tanken.
26

Avlägsna Mule från domkraften. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället. Titta oljebehållaren för bubblor stiger i frostskyddsmedel. Stanna motorn när inga fler bubblor frigörs. Skruva på tanklocket tank filler på plats. Sänk flaket tills den låses på plats.
27

Överför gamla frostskyddsmedel från tråget i återförslutningsbara behållare. Ta frostskyddsmedel till en bil vätska återvinningsstation för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118817.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.