Truck Campers vs Van Campers

Lastbil och van campare erbjuder specifika fördelar för camping entusiaster inom komfort och bekvämligheter, men det finns tydliga skillnader mellan de två typerna av fordon. Välja en lastbil husbil eller van husbil beroende på önskemål och behov av ägaren. Den typ av camping ägaren åtnjuter är kanske den viktigaste faktorn i sommarlägret val. Typer av Campers

Truck campare har husbilen monterad i bagageutrymmet rutan, oftast med ett överhäng ovanför hytten. Större campare ofta sträcker sig upp till 3 meter bortom slutet av pickup och har pop-out väggar. Van campare är typiskt ett fritidsfordon med motorn monterad i fronten eller med en cab-over-motor design. En annan typ av van husbil är flera passagerare kommersiellt van omvandlats för camping användning. Vanliga omvandlingar har en RV-liknande boxades kroppen bakom en skåpbil cab. Volkswagen producerar mindre men oerhört populära Vanagon, som har en hardtop eller expanderbar topp för att förstora den inre rymden.
Truck Camper Fördelar

Den främsta fördelen med en lastbil husbil över en skåpbil är tillgängligheten till avlägsna campingplatser. Husvagnar och van konverteringar är i allmänhet begränsad till plana ytor och inte kan ta sig fram ojämn terräng. Truck campare är utrustade med fyrhjulsdrift kan åka off-road till primitiva campingplatser eller områden utan campingplatser. En lastbil husbil är kompakt, ofta inte sträcker sig mer än 1 fot utanför sidorna av lasten rutan, vilket gör det till ett perfekt fordon för trånga utrymmen.
Truck Camper Nackdelar

En nackdel med lastbilen husbil är att pickup måste matcha sommarlägret. Även lättare än husvagnar och van konverteringar, är lastbilen husbil fortfarande tung. Halv-tons pickup kan inte rymma campare och kan upprätthålla tidig motor, växellåda eller broms slitage, om inte katastrofalt misslyckande. Trekvarts ton mickar är den minsta storlek som krävs för att hantera en husbil. En och 2-tons pickup utrustad med en dieselmotor är ännu bättre. Medan lastbilen husbil är kompakt, har det liten golvyta. Såvida toppen är utbyggbart, har ståhöjd också äventyras. Vissa lastbil campare inte har inte en toalett, men sova, sittande, matsal, diskbänk och lagringskapacitet är i allmänhet tillräckliga för upp till fyra personer. Däremot påverkar den del av husbil ovanpå hytten kraftigt bränsleeffektiviteten genom att skapa luftmotstånd.
Husbil Fördelar

husvagnar är i allmänhet rymliga, tillhandahålla lämplig golvyta och takhöjd och dessutom erbjuder alla bekvämligheter i ett hem, beroende på storlek och modell. Även bare-bone modeller har grunderna i dinette, pentry, soffa, sovalkov, lagring och toalett. Lyxiga husvagnar har expanderbara väggar, separata sovutrymmen, markiser för skugga, generator, fullt utrustat kök och rymlig. Van konverteringar, t.ex. en Ford E-350 med nio passagerare van omvandlas till en husbil, ge liknande bekvämligheter i mindre skala och fungerar bra för par eller små familjer. Liksom Volkswagen Vanagon får van konvertering har en pop-up tak för extra utrymme.
Husbil nackdelar

husvagnar är höjden av lyx när man sitter i en RV park eller en stor kommersiell parkeringsplats, men de kan vara en huvudvärk någon annanstans. Även RV parker som tillgodoser RV ägare har längd begränsningar som kan hindra de största och mest lyxiga husvagnar från att få tillträde. De är svåra att vända, och navigera stadsgator kräver lite träning. Husvagnar är inte kapabla att gå off-road. Fylla en tank RV bränsle kan vara förödande för plånboken. Van omräkningar är inte lika mångsidiga som lastbil campare off-road, men är en bra kompromiss mellan lastbil husbil och RV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118810.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.