Hur man bygger Pipe Buggies

Folk kör lätta fritidsfordon, kallade buggys, som kan köras på sand eller längs off-road spår. Hela chassit är konstruerat av slang rör som håller sätena och drivande mekanismer. Strukturen ger minimalt skydd för föraren i händelse buggy välter. Baserat på vilken typ av vagn du bygger, kan du placera ihop slangen för att bilda chassit genom att böja den på plats och svetsa ihop rören. Saker du behöver
4130 chrome moly rör
Tube bender
Hålsåg notcher
Tungsten inert gas (TIG) svetsare
Visa fler instruktioner
1 < p> Lägg ut 4130 chrome moly rör - ett kolstål blandat med krom och molybden - för chassi, baserat på vilken typ av vagn du bygger, storleken på buggy och antalet platser det kommer att hålla. Du kommer att ha mindre rör för lätta barnvagnar sand järnväg, som bara har en fyrkantig bur, kontra barnvagnar sten som behöver förstärkning för buren för att skydda föraren vid rullning.
2

Placera röret i röret Bender, vilket gör 45-graders och 90 graders böjar för buren. Böj rören för sidorna av ramen som gör taket och buren för att skydda förare och passagerare. Skapa chassiramen med tillräckligt röret för att stödja sittplatser, transmission, främre och bakre axlarna, styrstången och motorn.
3

Skär hål i slangen med hålsåg notcher till Anslut slangen som ramar buggy. Placera röret i klämmorna ordentligt. Såg genom den första tunna rörväggen utan att skära helt genom röret eller deformerar metallen. Skapa ett hål stort nog att glida annan bit av slangen inne för svetsning.
4

Svetsa rörskarvar tillsammans med en TIG svetsare. Placera den korta svets bågen nära röret som du matar en metalltråd mot leden. Smält tråd där de två rören skär varandra, om en pool av metall i en fast svets runt röret.
5

Vänta fyra minuter för röret att svalna. Kontrollera om platser där det inte finns en solid svets. Fortsätt TIG-svetsning för alla leder tills du har en fullständig ram för din pipa buggy chassi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118803.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.