Hur att balansera en Shovelhead

Shovelhead motorcykel motorer måste vara balanserat om du vill ha en mjuk gång. När det inte är balanserad, kommer din shovelhead medföra att delar faller av cykeln, olja att läcka och gas körsträcka minskar. Dessutom orsakar en off-balanserad motor cykeln för att vibrera, vilket kan vara ansträngande för ryttaren. Motorcykel verkstäder erbjuder tjänster shovelhead balansering, men det är ofta ganska dyra. Du kan lära dig att göra det själv hemma om du förvärvar en balans kit och har tålamod som du lär. Saker du behöver
Reservdelar
Balans kit
Bultar
Metal lösningsmedel
stadig arbetsbänk
Drill
gasolbrännare
Löd
mejsel eller stans

Visa fler instruktioner
1

Inspektera motorn för delar som ser korroderade eller skadade. Byt ut alla delar som ser problematiskt eftersom det är ett slöseri med tid att balansera delar som du ska byta ut snart. Delar ägna särskild uppmärksamhet åt inkludera svänghjul tryckbrickor och handled bussningar stift.
2

Väg alla återgående och roterande delar och spela in sina vikter på en bit papper. Spela vikterna för den främre kolven, den främre kolven wristpin, den främre kolven klipp wristpin eller knappar, de främre kolvringar, alla samma delar till den bakre kolven, vevtappen, vevtappen nötter, vevtapp nyckel, bär burar, lager, den smala änden av den främre stången, den stora änden av den främre stången och den fullständiga främre stången. Anledningen till att du väger varje objekt för sig och sedan den sammanlagda vikten av varje vevstake är att jämföra dina vikter för att se till att du har vägt dem korrekt.
3

Beräkna vikten på bobweight och spela in det på papper. Montera bobweight som medföljde balansering kit. Den består av huvuddelen, behåller locket och shim cap.
4

Sätt svänghjulet tillsammans för balansering. Kontrollera kilspåret och olja hål i svänghjulet kona för grader och ta bort grader om du hittar något. Rengör svänghjulet med lösningsmedel. Fäst aggregatet i svänghjulet med balansaxel muttern. Bolt bobweight montering i vevtappen hålet.
5

Placera balansen stå på en helt plan och jämn yta och skruva till arbetsbänken. Shim under 4 hörn om det behövs för att få det helt jämnt.
6

Placera balanshjulsarrangemanget att balanseras på balansen montern. Placera sammansättningen i centrum av de stativ kanterna med bobweight ovanpå. Den bobweight måste kunna rotera helt utan hinder.
7

Förbered din borrmaskin för att borra hål i svänghjulet. Det finns inget bestämt antal hål att borra eller hur djupt att borra dem. Gör dina bästa gissningar och testa svänghjulet för att se om den är balanserad. Det är bäst att försöka borra samma antal hål på varje sida. Peka hålen och värma upp dem med en propanbrännare. Fyll hålen med syra kärna löda, och sedan använda en mejsel eller stans till intressenter trådarna för att säkerställa att lodet inte kommer ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118802.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.