Historien om Honda 400 4X4 ATV

I början av 1970, skapade japanska tillverkare bygger på prejudikat med sex-och åtta-hjul amfibiska terrängfordon och en ny kategori av fritidsfordon: ATV. Hondas banbrytande tidiga ATV red på tre hjul, men när konkurrenterna lagt annat hjul till sina ATV och uppfann fyrhjulig ATV, Honda snabbt följt efter. Trehjuliga Föregångare

År 1967 började Honda designern Osamu Takeuchi arbete på ett nytt fordon som skulle kunna öka bolagets försäljning under motorcykeln lågsäsong. Resultatet var vinter-värdig US90, en trehjulig cykel med lågtrycksdäck som gjorde det kan allvarliga off-road bruk. Ursprungligen byggt runt en 70-cc fyrtakts motorcykel motor, förvärvat fordonet en mer kraftfull 90-cc motor innan dess release 1970. Senare samma år, var bilens namn ändrades till ATC90, en bekräftelse av dess innovativa identitet som en all-terrain cykeln. Addera Första fyrhjulsdrivna ATV

hela 1970 och början av 1980, utveckling av ATC fokuserat på att förbättra delar såsom däck och öka fordonens makt så att ATC skulle utnyttja den växande verktyget ATV marknaden. Suzuki gjorde kategorins nästa evolutionära steg 1982, då den släppte QuadRunner, den första fyrhjulsdrivna ATV. Detta fordon följdes av Quadracer 1985, säkra Suzuki plats i både verktyget och racing fyrhjulsdrivna marknader ATV. Honda erkände större popularitet fyrhjulsdrivna ATV 1984 med införandet av TRX200, en fyrhjulsdriven ATV avsedd för praktisk användning.
Tidig FourTrax
< p> Den TRX fortsatte att få mer kraftfull, och i 1986 246-cc TRX250R blev Honda prestanda ATV erbjudande, med en vätskekyld tvåtaktsmotor syftar till racing marknaden. Verktyget marknaden var riktat med FourTrax, den första ATV med heltid fyrhjulsdrift. Bilens 350-cc motor och fyrhjulsdrift var utformade för att göra det ett logiskt val för användare som behöver en kraftfull terränggående fordon för tunga tillämpningar nytta. Sport 4x4 ATV skulle följa under de närmaste åren, och resten av 1980-talet och början av 1990 skulle ha Honda utvecklar större ATV med större motorer, liksom mindre, lättare ATV riktade till ungdomar marknaden.

Senare FourTrax

1995 introducerade Honda FourTrax Foreman 400, en 4x4 ATV med en längsgående monterad 395-cc motor. Den Foreman s kardandrift var lättare, effektivare och mer tillförlitliga än tidigare enheter, och det gjorde det fordon lämpar sig för både nytta och rekreationsändamål. Företaget återvände till prestanda ATV marknaden 1999 efter ett 12 års uppehåll med FourTrax 400EX, medan 2001 nyttan marknadssegmentet flyttades fram av FourTrax Rubicon, en 500-cc odjuret utformad för att vara det optimala valet för tunga utility användare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118799.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.