Hur man installerar 1987 Ski Doo Stratos huvudet packningar

I 1987 producerade Ski Doo Stratos snöskotern, som drivs av österrikiska motor tillverkare Rotax. Medan Stratos var känd för att ha några udda design, den tvåcylindriga, var två-takts 550cc Rotax en ganska enkel motor. Installera en ny topplockspackning är en ganska enkel uppgift på Stratos. Borttagning av huvud, medan mycket enklare än i fyrtaktsmotorer, är lite mer engagerade, så förbereder de mötande ytorna och jämnt vridmoment huvudet på plats igen. Saker du behöver
metriska hylsor
Slagborrmaskin
Shop mallet
Packning lösningsmedel
Packning skrapa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Av säkerhetsskäl kopplar batteripolerna.
2

bort Stratos motorhuv.
3

Identifiera huvudet och de två tändstift kablar plugg , ta sedan bort tändkablarna.
4

Demontera bultarna. Om huvudet bultar ge dig något motstånd, använd en mutterdragare - ett verktyg som kommer att leverera en snabb explosion av vridmoment på bultar, brukar bryta bindningen löst. Tryck bara på skruvdragaren på ryggen ett par gånger med en butik klubba.
5

bort huvudet. Placera det där det inte kommer att få bort eller skadats. Du behöver inte oroa dig för komplexa ventiler eller kedjor timing i denna motor.
6

Ta bort den gamla packningen. Ta försiktigt bort all packning rester. Använd en kommersiell packning lösningsmedel tillsammans med en packning skrapa. Gräver inte kanterna på skrapan in i den bearbetade ytan av huvudet, hålla det spola med huvudet däck. Torka alla rester bort. Gör detta för båda sidor av de parade huvudet ytor.
7

Placera den nya packningen över huvudet bultar, vilket gör att den är orienterad i rätt riktning och centrerad till cylindrarna. Du måste använda rätt topplockspackning för denna motor. Om du använder fel packning eller gör din egen kan ändra kompressionen och beteendet hos motorn och orsaka skador.
8

Placera en mycket liten mängd av hög temp RTV silikon på basen av varje huvud bulthål på utsidan av huvudet, där huvudet muttrarna kommer att sitta. Detta är ett valfritt steg. Det kan vara till hjälp med lager huvud-bultar som inte alltid tätar helt, speciellt på efterdras.
9

Dra åt varje bult fingrarna.
10

Dra bultarna ytterligare med en momentnyckel på ett kors och tvärs mönster. Dra åt en bult ett par mul-pounds med en momentnyckel, därefter flytta till bulten tvärs över cylindern från det. Byt till en bult på den intilliggande cylindern och dra åt två bultar på den sidan ett par foot-pounds. Arbeta dig runt bultarna i detta mönster, aldrig använda mer än en två fot-pound tryckskillnaden till någon angränsande bultar. Fortsätt tills varje bult dras åt till 18 foot-pounds.
11

Byt tändstift kablar, batteripolen och kåpa.
12

Starta motorn och låt den varma upp till normal arbetstemperatur och sedan stänga av den och låter den svalna helt. Efter denna full värme cykel - oftast över natten - du åt huvudena till 18 foot-pounds Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118796.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.