Hur man bygger en järnväg Buggy för Baja 1000

Kanske den mest prestigefyllda off-road händelsen i Nordamerika, den årliga Baja 1000 öken funktioner race motorcyklar, open-wheel barnvagnar järnväg, lastbilar pickup och obegränsat fyrhjulsdrift. Sedan slutet av 1960-talet, har järnväg buggys prövats av racing legender Malcolm Smith, Bobby Ferro och Ivan Stewart. Att bygga en järnväg buggy att överleva Baja s steniga kullar och dammiga vägar kräver mekanisk kompetens och ras-beprövade komponenter som du kan hitta på off-road tillbehör butiker. Arbetet börjar med att erhålla ett rör-stålram som uppfyller specifikationerna för öppen-wheel klass som anges av loppet sanktionera kroppen, SCORE International. Saker du behöver
Svetsade rör-stålram och integrerad skyddsbur
Jack står
1/4-tums stålplåt
Metallbearbetning utrustning | Svetsning växel
Svetsutrustning
Transmission
Luftkyld motor och tillbehör
Dubbel A-arm fjädring och styrning
Dubbla 12-volts batterier
Bromsskivor
bränsleceller
Mätare
Lights och ledningar
Seat och racing sele
Off-road hjul och däck
Visa fler instruktioner
huvudkomponenter
1

Höj svetsade rör-stålram och integrerad skyddsbur på pallbockar.
2

Layout platserna för fästen baserat på dimensionerna hos de primära komponenterna. Dessa inkluderar motor och växellåda, främre och bakre stötdämpare och styrinrättningen. Inkludera fästen för sätena och axelremmar, kontroller och dubbla 12-volts batterier, samt sekundära kylare och off-road lampor på bur.
3

Skär de individuella fästen från 1/4-tums stålplåt med en geringssåg och metall skärblad. Borra varje fäste för bultar med en borr press och hög hastighet borr. Storleken på hålen beror på bultar och hårdvara som används för att installera en särskild komponent, såsom motor och transmission, axlar och stötar.
4

Sätt på din svetsutrustning och handskar. Tack-svetsa fästen till ramen på de märkta platserna. Kontrollera dina positioner och dimensioner noggrant. Om det behövs, skär ett klibb-svets med kvarn och skärande skiva och flytta ett fäste. Fäst fästena på ramen med enhetliga och kontinuerliga svetsar med TIG eller bågsvetsutrustning.
5

Roll transmissionen med dubbla drivknutar och racing koppling på plats under ramen med en växellådsdomkraft eller domkraft . Höj sändningen, justera bulten hamnar och säkra det med sätthärdade bultar. Upprepa detta steg och installera den luftkylda motorn på motorfästen och mot klockan bostäder på transmissionen med sätthärdade bultar.
6

Montera front-end komponenter, inklusive de oberoende framaxlar , styrarmar, styrväxel, ratt och stötar. Montera ett framhjul tallrik och skivbroms med rotor på varje axel. Montera bakhjulen, skivbromsar och rotorer. Anslut axlarna till CV lederna på varje sida av transmissionen. Addera Accessoarer
7

Montera en växelspak i förarhytten och koppla kopplingen till transmissionen. Installera en kopplingspedal och anslut manöverstången till kopplings-armen på transmissionen. Installera en gaspedal och anslut kopplingen till förgasaren. Installera sätena och axelremmar.
8

Montera en oljekylare och överföring svalare på baksidan av rullen buren. Installera flätat stål och returledningar mellan oljekylaren och oljefiltret, samt överföring och överföring svalare. Montera en spridning av off-road lampor på bur. Montera ett par bakljus på baksidan av ramen och en ovanpå den bur.
9

Installera en huvudcylinder vid mitten av ramen. Plumb enskilda hydrauliska bromsslangar mellan varje skivbroms och cylindern. Installera en bromspedal med en bromsljusströmställare vid förarplatsen. Anslut armen bromspedalen till huvudcylindern.
10

Installera en bränslecell och snabb-påfyllningslocket. Plumb en bränsleledning till en elektrisk bränslepump nära motorn. Inkludera en eller flera in-line bränslefilter och en överströmningsledning på bränslecellen. Installera en extern luftfilter på toppen av rullen buren och anslut ledningen till intaget på förgasaren.
11

Installera viktigaste ledningsnätet och dubbla 12-volts batterier. Route filial ledningar för tändspolen, bränslepump, bromsljus och off-road lampor. Installera en instrumentpanel med varvräknare, motortemperatur och oljetryck mätare. Anslut gren kablar till varje mätare. Anslut de viktigaste ledningarna till batteriet och en jord på ramen. Montera off-road hjul och däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118789.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.