Felsökning ingen gnista på en YZ250

Att veta hur man felsöker system effektivt kan få din motorcykel igång igen. Ägare som har upptäckt att det saknas en gnista i tändsystemet av Yamaha YZ250 kan använda en rad olika felsökning taktik som rekommenderas av Yamaha. Även om företaget inte tillhandahåller en handbok för just denna cykel, rekommenderar det som ägarna bedömer, justera eller diagnostisera eventuella startsvårigheter på ett liknande sätt för alla Yamaha smuts cyklar. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
torr trasa
Wire gap verktyg
Visa fler instruktioner
1

Tillträde tändhatten och tändstift, ligger inne i YZ250 s encylindriga.
2

bort tändhatten och tändstift genom att rycka på överdelen och knuffar det åt vänster och höger tills pluggen glider ut ur cylindern.

Billiga 3

Skruva loss tändstiftet med en tändstiftsnyckel.
4

Undersök isolatorn tips i slutet av tändstiftet. Om det är torrt, bränd eller sprucken, ta cykeln till en Yamaha-återförsäljare för mer omfattande reparationer. Om isolatorn är våt och medelstora brun färg, torka spetsen rent med en torr trasa och gå vidare till nästa steg.
5

Mät tändstiftets gap med en mätare tråd gap. Avståndet ska mäta mellan 0,024 och 0,028 tum. Ställ in tändstiftets elektrodavstånd enligt detta avstånd om det är för stort eller för litet. Tryck kroken-änden av tändstiftet mot ett fast plant underlag för att förkorta avståndet tändstiftet till denna bredd eller dra försiktigt krokänden bredare för att förlänga avståndet.
6

tillbaka gnistan kontakten med tändstiftsnyckel och tryck tillbaka gnistan tändhatten på plats. Prova den elektriska startmotorn en gång. Om det fortfarande ingen gnista, ta cykeln till en Yamaha återförsäljare för bedömning och reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118773.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.