Vad är skillnaden mellan 4WDs & 2WDs?

Alla bilar och lastbilar på fyra hjul. En ytlig betraktare kan konstatera att alla hjulen är lika. För vissa åtgärder som skulle vara osanna. 4WD, eller fyrhjulsdrift, och 2WD, eller tvåhjulsdrift, är termer som beskriver olika interaktioner mellan hjulen, vägen och drift av fordonet. Alla hjul

4WD, även känd som 4x4, involverar alla fyra hjulen. Ström tillförs från motorn till varje hjul. Detta ger varje hjul dragkraft vilket förklarar varför den används i dåligt väder som snö. Många sport utility fordon, eller stadsjeepar, har 4WD som en on-demand alternativ. Den används också när fordonet tas off road. Detta innebär att du lämnar trottoaren och huvudet ut över ojämn terräng som kräver engagemang från alla hjul. Om du planerar en off-road körning du behöver 4WD. Denna totala engagemang i alla fyra hjulen är skillnaden mellan 4WD och 2WD.
Bakhjulsdrift

för fordonet utan 4WD, är alternativet 2WD. Två typer av 2WD existerar. En är bakhjulsdrift där endast de två bakhjulen får ström. Den enda funktion av framhjulen är styrningen. Fordonet, även känd som 4x2, beror på bakhjulen för dragkraft. Transmissionen i en 2WD är ansluten till motorn och strömmen går direkt till bakhjulen via en drivaxel.
Framhjulsdrift

Den andra typen av 2WD drive är framhjulsdriven där makten går till framhjulen. Detta gör framhjulen ansvar för både styrning och makt. Front-wheel enheter ger bättre grepp i dåligt väder för de två typerna av 2WD.
All-Wheel Drive


fyrhjulsdrift, eller AWD, innebär att ett motorfordon har 4WD med några alternativ. Ström går till alla hjulen hela tiden. Det är önskvärt i ett fordon som kommer att arbeta off road en avsevärd tid eller kommer att användas i dåligt väder på en regelbunden basis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118767.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.