Hur Testa statorn i en ATV

installeras i mindre motordrivna fordon, exempelvis motorcyklar, snöskotrar, vattenskotrar och ATV, statorer producerar en elektrisk laddning för att driva tillbehör, brand tändstift och batterier ladda. Fungerande liknande till generatorn eller generator i en bil, statorer är spolar av lindade tråd producerar likspänning i rörelse. Som med alla elektriska kretsen, kan statorn i en ATV testas för kontinuitet med en vanlig multimeter. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Dra båda av statorns pin-anslutningskontakter från ledningsnätet med händerna, de två pluggarna vardera har en hanstift och flera kvinnliga uttag. På vissa modeller av ATV balanshjulsarrangemanget kräver demontering med en skiftnyckel och skruvmejsel.
2

Ställ en multimeter till DC "ohm" eller "1X" eller inställning.

3

Testa varje krets på varje plugg separat. Tryck antingen på mätarens sonder till hanstift på den första kontakten. Sätt mätarens andra proben in i någon av de kvinnliga uttag på samma pluggen. Varje läsning på mätaren indikerar att kretsen fungerar.
4

Flytta sonden från första kvinnliga uttag till en annan hona uttag på samma kontakt, samtidigt som man fortsätter att hålla den andra sonden mot hanstift . Kontrollera mätaren för en avläsning. Upprepa proceduren tills du har testat varje hona uttag på den första kontakten.
5

Upprepa proceduren på den andra kontakten, provning av varje enskilt uttag. Varje krets som inte producerar en läsning är felaktig, vilket indikerar spolen ansluten till den krets kräver ombyggnad eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118759.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.