Hur man reparerar en delaminerat Camper Wall

delaminering husbil och RV väggar orsakas av närvaron av vatten som har lossnat eller löst det kitt som håller glasfiber laminat på sommarlägret plywood underbyggnad. Detta är ett särskilt vanligt problem på A-campare, på grund av den stora ytan täckt i laminat, men det påverkar även mindre campare. Reparera husbil delaminering så fort du märker det. Om du låter det gå, kommer problemet att fortsätta att sprida sig och orsaka potentiell skada på plywood under. Saker du behöver
skruvmejsel eller hylsnyckel
1/4-tums enhet socket uppsättning
Små roterande verktyg med trumma sandning bit
metallskrapa
Glasfiber kropp-filler resin och härdare
slipblock
Olika grit sandpapper (80 till 400 grit) katalog Automotive primer /sealer
Spray bättringsfärg och klarlack
Vatten
800-grit vått /torrt sandpapper
ren trasa
polermedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla fordon trim i området av sommarlägret delaminering, antingen med en skruvmejsel eller en hylsnyckel. I de flesta fall, vattenläckor från bitar av trim är orsaken till delaminering.
2

Skär delaminering bort från sommarlägret med en liten roterande verktyg försedd med en trumma sandning bit. Detta gör att du kan jämna åsen mellan den icke-delaminering del av panelen och plywood substratet.
3

Skrapa överblivna limmet av plywood panel med metallskrapa. Detta kommer att säkerställa att ersättningen glasfiber fastnar ordentligt på plywood.
4

Blanda glasfiberharts spackel med lämplig härdare, sedan sprida den över det område där delaminering togs bort. Var säker på att täcka det område där trim lokaliserades med harts samt. Detta kommer att bidra till att förhindra plywood från ruttnande under trim. Låt massan härda i ca fem minuter.
5

Slipa glasfiberharts med 80-slippapper monterad på en slipkloss för att uppnå en jämn och plan yta. När de höga platserna i glasfiber har jämnas, växla sandpapper till 220-grit och jämna ut de 80-grit repor. Den 220-grit sandpapper gör att du kan slipa glasfiberharts spola med glasfiber paneler som omger den.
6

Sand reparation område med 400-grit sandpapper på slipkloss som det sista steget före målning .
7

Applicera två lager av fordonsindustrin primer /sealer till den slipade glasfiberharts, låt det torka i cirka 15 till 20 minuter, eller enligt tillverkarens anvisningar.
8

Spray reparationen område med rätt färg för fordonsindustrin Bättringsfärg, applicera tre till fyra medelstora vått skikt för att säkerställa korrekt täckning av reparationen. Om ytan är för grovt, sand den målade ytan lätt med vatten och 800-grit vått /torrt sandpapper för att hjälpa den matchar omgivande yta.
9

Applicera två lager av spray-on touch-up klarlack till reparation området och låt den torka helt för inte mindre än 24 timmar. När detta är klart, våt-sand området med 800-grit vått /torrt sandpapper och vatten, sedan polera den med en ren trasa och polermedel.
10

Montera trim bitar som togs bort till slutföra reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118745.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.