Hur du gör din egen Sand Rail hemma

En sand järnväg, som ibland kallas en sandcar, är ett lätt fordon som konstruerats för att användas på terräng. Men vanligtvis drivs på sand, kan de också användas på smuts eller löst grus. Dessa roliga och spännande fordon kan byggas hemma om du är noggrann, tålmodig och villig att göra en del hårt arbete. Saker du behöver
Design för sand rail
Motor och motorkomponenter
Tube bender lämpliga för storleken på slang som används
Olika verktyg som används i små reparations
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Skaffa eller gör en design för din sand järnväg. Olika utföranden finns tillgängliga för köp. Men du kan även designa din egen, förutsatt att du är säker på att vissa komponenter. Nödvändiga komponenter för att din design omfattar motor, växellåda och drivlina, stålrör, bränslesystem, hjul, styrsystem, upphängningssystem, säten, säkerhetsselar och pedaler. Du måste kontrollera den strukturella integriteten av din design. Detta kan göras genom att köra ett finita element analys med hjälp av programvara som CADRE. Du kan också välja att ha din design verifierats av en professionell.
2

Köp delarna att slutföra din sand järnväg. Om du använder en köpt utformning, bör en reservdelslista ingå. Om du har utformat din egen sand järnväg, måste du skapa din egen reservdelslistan. Gör detta genom att noggrant gå igenom din design och göra en fullständig lista över allt du behöver. Om du bygger din sand järnväg från grunden, behöver du många olika delar, varav de viktigaste är en grundläggande ram, en motor från en liten bil, stålrör (vanligen 1,5-tums-by-.95-tums vägg ), hjul lämpligt att en terränggående fordon konstruerade för att arbeta på sand, fjädring, styrning och bromssystem. De flesta av de delar du behöver kan förvärvas från en skroten, men du kommer att behöva gå till en bildelar leverans butik för några av dem. Addera 3

Börja montera din sand järnväg . Om du använder en köpt planen, följ bifogade anvisningar. Om du valt att designa din egen sand järnväg, kommer förfarandet ungefär samma som att bygga ett litet fordon. Det finns vissa steg, som beskrivs nedan, som är specifika för sand järnväg konstruktion.
4

Weld flesta av de stora delarna på ramen. Men kom ihåg att sand skenor är off-terrängfordon. Med användning, ramen med skiftet. Så svetsa flikarna för upphängning, kylare och platser på sista så att de kommer att förbli på plats utan att påverkas alltför mycket av denna förskjutning.
5

Montera motorn på den bakre delen av fordonet. Gör inte centrera motorn när du installerar det. Istället bifoga den till ena sidan av ramen. Å andra sidan, skapa några aluminiumdistanser att ge motorn extra stabilitet. Vid installation av motorn, måste du ta hjälp av en vän eller professionell av säkerhetsskäl.
6

Installera batteriet och se till att den är ordentligt jordad till både ramen och motorn. Om du är osäker på hur du gör detta, eller om du inte är säker på att du gjorde det rätt, konsultera en professionell.
7

Montera slangen för bur. Detta kommer att skydda dig i händelse av en krasch. Du måste klippa och böja slangen enligt anvisningarna som medföljde köpt planen. Om du har utformat din egen sand järnväg, köpa extra slang för att öva att få buren till exakt den form du vill ha. Var beredd att förändra dina egna designer lite. När du installerar kylaren och burkar gas
8

, använda så många gummidetaljer som möjligt. Detta kommer att hjälpa till med stötdämpning när fordonet är i bruk. När sanden skenan är monterad till din belåtenhet
9

, testa alla komponenter innan användning. Se till att allt är tätt och säkert, med särskild uppmärksamhet på gasvajern och växelreglage. Om något inte fungerar, gå igenom dina mönster igen för att upptäcka var du gjorde fel. Om du inte kan avgöra vad som gick fel, kontakta en mekaniker eller annan professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118730.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.